Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razrješenja Vanje Marušić

Što je radila glavna državna odvjetnica kod Plenkovića u Banskim dvorima? "Mostečak sjeda u vruću fotelju''

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj Šipek, Andrej Plenković, Ivan Malenica Zlata Hrvoj Šipek, Andrej Plenković, Ivan Malenica Foto: Vlada RH Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 6 Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 5 Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 4 Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima Glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske Zlatu Hrvoj-Šipek, priopćeno je iz Banskih dvora. A tko je nova šefica V.D. USKOK-a Željka Mostečak - ''profesionalka dojmljiva stila'', donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

''Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek upoznala je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s okolnostima razrješenja ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Vanje Marušić, što je sadržano i u izvješću koje je zaprimio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica'', navodi se u priopćenju odaslanom medijima iz Banskih dvora.

Navodi se i da je Hrvoj-Šipek Plenkovića informirala o odluci kojom je Željku Mostečak, zamjenicu Glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a.

''Plenković je ponovio podršku samostalnom i neovisnom radu Državnog odvjetništva u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminaliteta. U tom kontekstu, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima Vlade i Ministarstva pravosuđa i uprave u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i uvjeta rada Državnog odvjetništva, kao i materijalnih prava pravosudnih dužnosnika'', navodi se u priopćenju Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Vanja Marušić danas primopredaja Vanja Marušić više nije šefica USKOK-a, otkriveno tko će je zamijeniti

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Slučaj USKOK Malenica objavio da će protiv vozača Vanje Marušić biti pokrenut stegovni postupak

''Mostečak sjeda u vruću fotelju''

Kad je riječ o Mostečak, valja reći da je riječ o dugogodišnjoj tužiteljici, i to poznatoj po slučaju Fimi media, u kojem je pravomoćno osuđen Ivo Sanader, ali i HDZ. Bila je tužiteljica i u nizu slučajeva koji su proizišli iz te afere, ali i u aferi Remorker - HAC, u kojoj je bio optužen i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta.

Zlata Hrvoj Šipek, Andrej Plenković, Ivan Malenica Izabrana nova v.d. ravnateljice USKOK-a, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Kolege za nju kažu da je profesionalka dojmljiva stila. "Vrlo temeljito pripremljena zastupnica optužbe, poznaje sve pojedinosti predmeta, ima jasan i razgovjetan stav, vrlo je rezolutna i odlučna'', istaknuo je bivši ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer dodajući da sjeda u vruću fotelju.

Smjena se događa u sjeni čudne ostavke prethodnice, kažu u oporbi, a na što točno misle - pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene