Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na ostavku

'Zašto bi neka mafija ubila ministra koji radi upravo ono što njima treba!?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović tvrdi da je izvrgnut prijetnjama i pritiscima. Izjavio je to u intervjuu koji je dao Hrvatskom radiju.

Zmajlović nije htio konkretno reći tko bi mogao stajati iza tih prijetnji, a ni na naš upit, je li prijetnje prijavio nadležnim institucijama, od ministra nismo dobili odgovor. Iz Udruge Eko Kvarner stižu zahtjev da se Zmajlovića smjeni i to zbog jučerašnje ministrove konstatacije da za sad ne može ništa učiniti po pitanju zagađenja koje dolazi iz bosanskobrodske rafinerije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo biootpad Holy: Problem otpada nije se rješavao na vrijeme Slika nije dostupna Kako komentirate izlazak Mirele Holy iz SDP-a?

O tome tko mu, zašto i na koji način prijeti, ministar Zmajlović nije htio razgovarati. Iz ureda njegove glasnogovornice dobili smo samo mail u kojem se postojanje prijetnji potvrđuje. Eko aktivist Vjeran Piršić, blizak bivšoj ministrici Mireli Holy, ne vidi zašto bi itko prijetio ministru Zmajloviću.

>> 'Zmajlović mora otići, priznaje da je nesposoban obaviti posao zbog kojeg je tu'

'Zašto bi neka mafija išla ubiti ovog ministra kad radi upravo ono što njima treba, on koči zakone koji bi demontirali izvore prihoda tih lobija. Mislim da je zapravo to čisti spin', rekao je Pirišić. Ministar se ipak mnogima zamjerio nesmotrenim izjavama u slučaju zagađenog zraka koji svakodnevno udišu Brođani: 'U ovom trenutku ne može se, nažalost, ništa učiniti.' Zbog ove izjave Piršić ministra poziva da podnese ostavku.

'Taj je čovjek rekao da ne može raditi svoj posao. Primarna zadaća ministra zaštite okoliša i prirode, je ne samo to nego posljedično i zdravlje pa i živote građana od zagađenja', kaže Pirišić.

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti', ove brutalne prijetnje upućene bivšoj ministrici zaštite okoliša, Mireli Holy istraživala je policija. Holy ni danas ne zna tko je stajao iza tih prijetnji. Koliko su ozbiljne prijetnje upućene novom ministru procijenit će policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene