Započeo je dvodnevni team building SDP-a u Ogulinu, a uoči samog početka, koji je zatvoren za javnost, Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, novinarima je rekao da će početi reagirati na laži i spinove o SDP-u.

Galerija


"Dosad nisam reagirao na laži, spinove, podmetanja i širenje neistina o SDP-u, a sada ću to početi raditi. SDP se pokazuje kao stranka koja je, bez obzira na sve, najjača opozicijska stranka. Danas opozicijska, sutra vladajuća, i stranka koja je rezistentna na sva podmetanja i laži", rekao je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, novinarima u Ogulinu, na početku dvodnevnog stranačkog team buildinga.

Vezani članci SDP, zgrada (Foto: Igor Šoban/PIXSELL) SDP-ovci na sto muka: Žele li glasati protiv Dubravke Šuice, morat će biti i protiv svojih socijalista SDP-ovci na team buildingu u Ogulinu (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Tek su stigli, a već udarili po Bernardiću: "Očekujem od predsjednika da preuzme odgovornost!"

Bernardić, međutim, nije htio pojasniti na koga je mislio kada spominje širenje laži o njegovoj stranci. "Svaki dan netko novi, od svugdje. Ja toliko loših vijesti, podmetanja i spinova o SDP-u što sam pročitao u zadnjih godinu dana, nisam pročitao o nijednoj stranci skoro nikad. Naš je zadatak tome stati na kraj. I to ćemo napraviti", rekao je Bernardić, ne otkrivši ni na koji način tome misli stati na kraj. 

Predsjednik SDP-a je rekao i da je on malo prečesto u medijima. S druge strane, moram biti svjestan i ja osobno, kao i kolegice i kolege, da danas u medijima danas prolaze ne toliko afirmativne vijesti nego uvijek nešto malo negativne. I jednostavno se moramo prilagoditi tom načinu rada", kaže Bernardić, kojega na dvodnevnom skupu očekuju i kritike stranačkih neistomišljenika. Novinare je zanimalo hoće li ih uzeti u obzir.

"Kritika uvijek u obzir. Kritika s prijedlogom da, ali uvijek unutar stranke. I na to apeliram. Unutar stranke o stvarima u stranci", rekao je Bernardić.

Iako su na stranački radni vikend pozvani svi iz vrha stranke i Kluba zastupnika, među pedesetak okupljenih ipak nema Milanke Opačić, Siniše Varge i Zdravka Ronka. Bernardić je uvjeren da će se oni u Ogulinu pojaviti u nedjelju ujutro. 

"Mislim da se dvoje ili troje zastupnika ispričalo za nedolazak. Vjerujem da će se pojaviti prije svega na ovom radnom dijelu koji ima namjeru napraviti akcijski plan za novi način rada. To je u nedjelju ujutro i mislim da će tada ovdje biti svi", rekao je Bernardić.

Na novinarsko pitanje što su Slavko Linić i Branko Šegon radili u sjedištu SDP-a te znači li to da ih primaju natrag, Bernardić je izbjegao precizan odgovor.

"Što se tiče gospodina Slavka Linića, on ne ulazi u SDP, ali vrata SDP-a su otvorena za sve bivše i buduće članove stranke koji žele pomoći svojim radom i iskustvom za bolju Hrvatsku. Što se tiče Šegona, ne znam. Mislim da je još uvijek van stranke", rekao je Bernardić.