Deseci tisuća građana zapadnog dijela Zagreba zbog radova će ostati bez tople vode. Neki pozdravljaju radove, drugima je pak puna kapa jer svako malo ostaju bez nje. IZ HEP-a mole za razumijevanje i strpljenje uz poruku da je sada najpogodnije vrijeme za radove.

Galerija


Uobičajena para vrelovoda od danas neće šiktati pa tako neće biti ni tople vode za sve one spojene na toplanu u pet zagrebačkih zapadnih naselja. Iz HEP Toplinarstva poručuju da će pokušati radove ubrzati i skratiti njihovo trajanje.

Vezani članci Zgrada HEP-a u Zagrebu Dio Zagreba ostao bez struje nakon što se čuo glasan prasak, iz HEP-a poručuju: "Kvar je riješen, svi su ukopčani" Novi zagreb bez grijanja i tople vode (Foto: Dnevnik.hr) Stanovnici metropole u 21. stoljeću doslovno moraju - izmišljati toplu vodu: "Pustite perilicu na prazno, ugrijete unutra vodu..."

"Zbog radova na centralnom toplinskom sustavu grada Zagreba u razdoblju od 6. kolovoza u 12 sati do 12. kolovoza u kasnim večernjim satima bez isporuke toplinske energije za pripremu tople vode biti će krajnji kupci HEP-Toplinarstva u naseljima Trešnjevka, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice", stoji u pisanom odgovoru HEP-a.

Dok su neki građani ogorčeni zato što o tome nisu vidjeli nikakvu obavijest, drugi radove pozdravljaju: "Snaći ćemo se, nije nikakva tragedija. Moraju se poslovi rješavati. Imam kćer kod koje ćemo se tuširati", rekla je Mirjana Turpčević iz Gajnica.

Sličnog je stava i Andrej s Trešnjevke: "Većina je na godišnjem pa je onda i normalno da rade poslove koje zahtijevaju ipak malo veći obim radova."

Hrvoje Hrestak, član Mjesnog odbora Špansko, pozdravlja radove, ali njima nije zadovoljan.

"Ovo je po meni lijepljenje flastera na gangrenu. Kompletna infrastruktura je zastarjela, loše se održavala i nije se obnavljala", rekao je Hrestak.

Lako je, kaže, za toplu vodu ljeti, ali problemi nastaju zimi. Stalno su neki radovi, a ponavlja se ista priča. "Problem je u tome što se svaki put dogodi da tijekom zime vrelovodi pucaju. Pucaju cijevi i opet ostajemo bez grijanja i bez tople vode", rekao je Hrestak.

Na toplani će se mijenjati zaporne armature, a dio su radova u sklopu izgradnje novog proizvodnog bloka.

Građani se zbog nedostatka tople vode snalaze kako znaju i umiju: "Mi obično u veš-mašini grijemo vodu. Tako se peremo doma. Najprije ja, pa djeca, pa žena", rekao je Petar iz Gajnica.

Svi oni koji su na godišnjem imaju sreće, a ostalima ne preostaje ništa drugo osim snalaženja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr