Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno rješavaju probleme?!

Zanimljivi sedmoj sili: Kosor i Pahor - modno usklađeni susjedi i prijatelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor i Borut Pahor susreli su se 10 puta u godinu dana.

Dobri odnosi između hrvatske premijerke i slovenskog premijera očito pridonose rješavanju međusobnih sporova. Rasplitanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora započeli su u srednjovjekovnom dvorcu, a završili na sjeveru Europe, u Stockholmu.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Uz kamin i vatru raspravljali su o ribarstvu, vanjskoj i sigurnosnoj politici, te zaštiti okoliša. Neriješena bilateralna pitanja, lakše su rješavali uz idilični krajolik te uz gentelmenske manire. Za njihove susrete vlada i veliki interes sedme sile.

>> Slučaj Ljubljanska banka: Pregovarati mogu svi ili nitko

>> Štediše skeptični: Tko će više imati povjerenja u takvu banku

>> VIDEO: Problem štediša riješiti ćemo kao i granični

Osim što su susjedi i prijatelji, većinom su i besprijekorno modno usklađeni. Dogovorili su se na koji način će riješiti granični spor, odblokirali su pregovore za EU, dogovorit će se kako riješiti problem Ljubljanske banke. Zauzeli su poziciju vođa u regiji. Štediše Ljubljanske banke sada samo čekaju da prijateljstvo dvoje premijera njima vrati životne ušteđevine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene