Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Ljubljanske banke

Štediše skeptični: Tko će više imati povjerenja u takvu banku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za tri mjeseca problem Ljubljanske banke trebao bi biti riješen. Zaključak je to susreta dvoje premijera.

Dok dio bivših štediša ne vjeruje da će dobiti novac, drugi ipak vjeruju da će on jednom biti isplaćen. 'Ja sam bila uvijek uvjerena da će se to morati riješiti kad tad, to je ipak pitanje politike i to mora sjesti kad tad', smatra Zlatica Aras, bivši štediša Ljubljanske banke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidanje državnih subvencija Štedionice protiv Ministarstva: 'Nije istina da se ne izdaju krediti!' Slika nije dostupna Izjava o parafiranju pristupnog ugovora Janša opovrgao Erjavca oko Ljubljanske banke

Dogovor da ćemo se dogovoriti nije oduševio pravnog zastupnika dijela štediša, Božidara Vukasovića. On tvrdi da je dug s kamatama narastao čak na 800 milijuna eura. 'Ovo nagovještavanje ne nagovještava isplatu duga. Slovenci žele prebaciti dug na Hrvatsku državu i zbog toga stalno govore o nekoj sukcesiji koja je već završena', rekao je Vukasović.

>> Na susret s Pahorom Kosor stigla u bijelom

Slovenija je dosad onemogućavala vraćanje duga. Njihovi sudovi su imali političku zabranu da preuzimaju procese štediša protiv Ljubljanske banke. Slovenci su također tvrdili da hrvatska poduzeća Ljubljanskoj banci duguju mnogo više nego što ta banka duguje štedišama.

'Gospođa Kosor mora da shvati da se ovdje radi o financijskom problemu, a ne o političkom nekom nagoviještanju, pravcima i to. Dogovor, za dogovor već slušamo 20 godina', kaže Vukasović.. Eventualni povratak Ljubljanske banke na hrvatsko tržište bivši štediše ne žele.

>> VIDEO Kosor i Pahor: Problem štediša riješiti ćemo uspješno kao i granično pitanje

'Mislim da oni nemaju neke velike šanse s obzirom na iskustva naša. Tko će više imati povjerenja davat svoj novac u takvu neku banku ili se baviti bilo kakvim poslom s njima', uvjerena je Zlatica. Ne bude li premijerka Kosor poštovala odluku guvernera Rohatinskog, Vukasović će protiv Vlade podignuti kaznenu prijavu. Ljubljanska banka mora isplatiti dug, smatra Vukasović. Vraćanje životne ušteđevine od strane Ljubljanske banke čeka više od 130 tisuća hrvatskih građana.

Vjerujete li da će problem štediša Ljubljanske banke biti riješen za tri mjeseca?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene