Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Queer Zagreb

Dva muškarca zagrljena 24 sata: Danas su se prvi put sreli u životu, a cilj je veći od samog zagrljaja

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu započeo je performans dvojice umjetnika koji će 24 sata bit će zagrljeni bez prestanka.

Performans dvojice umjetnika započeo je u petak na Cvjetnom trgu. 24 sata bit će zagrljeni bez prestanka. Performans je to u sklopu festivala Queer Zagreb. Novinarka Dina Ćevid za Dnevnik Nove TV donosi priču.

"Zasad se grle gotovo 8 sati jer je ovaj performans počeo točno u podne i tako će zagrljeni stajati sutra u 11 sati i 59 minuta. I noć će provesti ovdje na Cvjetnom trgu, ali s njima će, za svaki slučaj, noćas biti i policija".

Pročitajte i ovo Domagoj Hajduković - 2 veliki dan za ljudska prava Hajduković u Dnevniku Nove TV iskreno nakon odluke Visokog upravnog suda: "Volio bih krenuti tim putem"

"Ono što je zanimljivo jest da su se ova dva muškarca, dva umjetnika danas prvi put sreli uživo jer su htjeli da njihova tijela reagiraju jedno na drugo po prvi put i tako dodatno obogate ovu izvedbu. Njihov cilj je viši od samog zagrljaja, istražiti kako će ljudi reagirati na blisku prisutnost dva muškarca u javnom prostoru.“

Kako su građani reagirali na ovaj performans?

"Već na samom početku ova je izvedba zaplijenila pozornost prolaznika. Neki građani tijekom dana su se nakratko pridružili njima i pružili im zagrljaj podrške jer ipak nije jednostavno stajati zagrljen gotovo 24 sata po vrućini. Osvježiti bi ih mogla kiša koja je najavljena za večeras. Sve se to odvija u jeku 20. godina Queer Zagreba, a idućeg vikenda u centru Grada održat će se i Povorka ponosa.", javlja Dina Ćevid.

 Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene