Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost

Zagrebačko Sveučilište dobilo 430 novih doktora znanosti i umjetnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novih 430 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu danas je na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) promovirao rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš.

Održane su dvije svečane promocije. Tijekom prve, jutrošnje, rektor Bjeliš promovirao je 209 novih doktora znanosti i umjetnosti, a tijekom popodnevne svečanosti njih 221.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svečanost u HNK Promocija 419 doktora znanosti zagrebačkog Sveučilišta Slika nije dostupna Doktori zagrebačkog Sveučilišta Svečana promocija 192 doktora znanosti

U skladu s protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane odore - toge i akademske kape - te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade HNK došli u povorci. Ka zgradi HNK desetak minuta kasnije uputila se i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom Bjelišem.

Svečanost promocija započela je intoniranjem himne, nakon čega je uslijedilo obraćanje rektora Bjeliša. Kandidati su potom izgovorili tekst prisege, rektor ih je proglasio doktorima znanosti, te su prebacili kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uručene su im diplome te su se upisali u knjigu doktora.

Svečanost je završila intoniranjem akademske himne Gaudeamus igitur.

Najviše doktora, njih 93 promovirano je s Filozofskog fakulteta. S Prirodoslovno-matematičkog fakulteta promovirano je 70 doktora, s Medicinskog fakulteta 42, a 24 s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. S Pravnog fakulteta promoviran je 21 doktor, s Agronomskog fakulteta 20, s Veterinarskog fakulteta 18, s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije 17, a s Ekonomskog fakulteta promovirano je 15 doktora.

Po 12 doktora promovirano je s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te s Građevinskog fakulteta. S Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta i s Šumarskog fakulteta promovirano je po devet doktora, s Fakulteta prometnih znanosti sedam, a s Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, s Hrvatskih studija i Stomatološkog fakulteta po šest. S Fakulteta političkih znanosti i s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta promovirano je po pet doktora, s Grafičkog fakulteta, Geodetskog fakulteta, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Kineziološkog fakulteta po četiri. S Učiteljskog fakulteta, Centra za poslijediplomske studije i s Katoličkog bogoslovnog fakulteta promovirano je po troje doktora, s Muzičke akademije, s Hrvatskog studija - Filozofski fakultet Družbe Isusove i s Tekstilno-tehnološkog fakulteta promovirano je po dvoje doktora, a s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i s Arhitektonskog fakulteta po jedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene