Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27 pucanja u pola godine

Zagrebačko naselje oborilo neslavni rekord: "Kada iz Vodoopskrbe čuju da mi zovemo, diže im se kosa na glavi"

Aktualno Galerija Pucanje cijevi u Dankovcu - 4 Pucanje cijevi u Dankovcu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pucanje cijevi u Dankovcu - 3 Pucanje cijevi u Dankovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pucanje cijevi u Dankovcu - 2 Pucanje cijevi u Dankovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pucanje cijevi u Dankovcu - 5 Pucanje cijevi u Dankovcu - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pucanje cijevi u Dankovcu - 1 Galerija 1/5 >>
Obaraju se novi rekordi u Zagrebu, ali ovog puta neslavni. Opet je pukla cijev u naselju Dankovec. O svemu se oglasio i direktor Vodoopskrbe i odvodnje.

Jedan, dva, tri i tako još 24 puta. U zagrebačkom Dankovcu oboren je novi rekord. Imali su 27 pucanja cijevi u pola godine, a voda je zadnji put ušla i u kuće.

"Voda je prodrla kroz temelje i sad mi trebao doći vještak i vidjeti stabilnost kuće jer je voda napravila svoj put. Iskopala je zemlju, omekšala je kuću i sad temelji mogu sjesti", rekao je stanovnik Dankovca Božidar Malčić.

U ulici koja je hrvatski rekorder po pucanju, ljudi kažu da žive više bez vode nego s vodom. Kada cijev pukne, 70 stanovnika je tri do četiri sata praznih slavina.

"Na rubu smo živaca. Ja sam majka troje djece i redovito se ne može veš oprati, djeca se ne mogu okupati niti se ručak može skuhati kako treba jer svako malo smo bez vode", rekla je Doroteja Matasić, stanovnica Dankovca.

Pročitajte i ovo Ivo Kovačić, posljednji zapovjednik obrane Borova ZA DNEVNIK NOVE TV Posljednji zapovjednik obrane Borova naselja o zločinima nakon pada Vukovara: "Niti pravde niti istine o nestalima"

Pročitajte i ovo Granica između Hrvatske i Slovenije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK NOVE TV ISTRAŽUJE Što se krije iza austrijskog "ne" ulasku Hrvatske u Schengen? "Politička elita im je pod snažnim utjecajem poslovnih krugova"

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić je o posljednjem u dugom nizu pucanja cijevi razgovarala s Davorom Poljkom, direktorom Vodoopskrbe i odvodnje, te ga je pitala zašto cijev nije zamijenjena.

"Nije to tako jednostavno jer ćemo je rekonstruirati. S radovima na izmjeni cijevi na Slanovečkoj cesti počinjemo 2023. godine", rekao je te, odgovarajući na pitanje što će biti ako cijev opet pukne, odgovorio: "Mi smo tu s našim hitnim intervencija. Mi ćemo popravljati svaki put kada pukne."

Sudeći prema Božidarovim riječima, zna se tko ih najviše i zove.

"Kad čuju Slanovečku ili Prinovu ulicu da je ponovno pukla cijev, rekli su da im se kosa diže na glavi", ispričao je Malčić.

Jedan problem ipak bi se trebao riješiti. Stanovnici zagrebačke Svete Klare, o kojima je ekipa Dnevnika Nove TV već nekoliko puta izvještavala, do kraja godine trebali bi dobiti vodu. Nakon gotovo dva desetljeća, napokon će dočekati svog Godoa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene