Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na aktualnom satu

Bandić otkrio kada namjerava otići u mirovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na gradskom je 'aktualnom satu' odgovarao na brojna pitanja zastupnika.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojem je nedavno počeo peti mandat, dao je danas naslutiti kako računa na još jedan - šesti mandat prvog čovjeka Zagreba.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Slika nije dostupna Burno oko proračuna 'Zagreb je nerazumnim odlukama triju vlada ostao bez para'

'Ja ću nakon šestog mandata u mirovinu', izjavio je danas Bandić na gradskom 'aktualnom satu', odgovarajući na upit hoće li se ustrojiti zaseban ured za obitelj i umirovljenike. Odgovorio je niječno, ali i naglasio da nijedan grad nema tako dobar partnerski odnos s umirovljenicima kao Zagreb.

>> Bandić sutra od Skupštine traži Odluku o prodaji gradskih stanova i rebalans proračuna

Do konca godine možemo dati punu informaciju o stadionu Maksimir s fazama završetka, Skupština treba donijeti odluku, što god odlučite poštivat ćemo, rekao je Bandić gradskom zastupniku HSS-a Nenadu Matiću, koji je, pjesnički raspoložen, izjavio 'gledam kako usred Zagreb grada stadion Maksimir propada'.

Matić drži da dio stadiona treba natkriti, a u 25 tisuća neiskorištenih poslovnih kvadrata na sjevernoj strani preseliti Zagrebački športski savez.

Bandić je podsjetio da su vremena krizna i rekao da odluke trebaju biti razumne. U krizno vrijeme govoriti o megalomanskim tribinama je političko samoubojstvo. Ne mogu u ovo vrijeme predlagati velebno uređenje stadiona, izjavio je podsjetivši da je do sada u sjeverne tribine 'ububano' 673 milijuna kuna.

Do 2015. godine Zagrepčani će dobiti novu sljemensku žičaru, obećao je Bandić HDZ-ovoj zastupnici Margareti Mađerić.

Najavio je i (izgradnju) deset domova za starije osobe u njegovu mandatu, ali je Martini Jović (SDP), koja je postavila upit, poručio da zaboravi lokaciju u Medarskoj ulici. Sumnjam da će se dom napraviti na toj lokaciji, no ako država da vojarnu, 'puna šaka brade', rekao je Bandić, požalivši se kako Zagrebu država nije dala ni kvadrat zemlje.

Jeste li razmišljali zašto je tako, upitao je Bandić i odgovorio, 'ne zato što Zagreb ima, nego jer je to bila sustavna politika svih vlada, ali nećemo umrijeti zbog toga'.

Gradonačelnik je najavio i odlučne akcije protiv grafita. Kucate na otvorena vrata, to je toliko važno pitanje da ću ja biti na čelu povjerenstva koje će rješavati taj problem, odgovorio je Alenu Ostoviću (HSLS).

Nitko neće ugasiti kazalište, uzvratio je Bandić vijećnici Dijani Pavičić Hamiš (SDP) koja tvrdi da kazalištu Mala scena nakon 27 godina rada prijeti zatvaranje pa bi bez posla moglo ostati četvero zaposlenika plus vanjski suradnici.

Ne znam što je Vitomira Lončar (ravnateljica Male scene) ispričala, ali sva kazališta u Zagrebu su tretirana jednako, za sva postoje ista pravila igre, rekao je Bandić uz sugestiju ravnateljici Lončar da poštuje pravne propise i uredno vodi knjige.

Knjige se moraju voditi, pa to mora raditi i doktorica Lončar, a gradski ured će je tretirati kao i teatar Exit profesora Matka Raguža, rekao je Bandić. Izuzetno simpatiziram Malu scenu i dr. Lončar, poručio je gradonačelnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene