Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi za Milana Bandića

"Pola pijem, pola šarcu dajem": Oporba tvrdi da za sljemensku žičaru i rotor nedostaje gotovo pola milijarde kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ključni projekti gradonačelnika Milana Bandića ne realiziraju se brzo i jednostavno kako je to bilo predviđeno. Oporba upozorava da za samo dva ključna projekta, sljemensku žičaru i rotor, nedostaje gotovo pola milijarde kuna.

Gradska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš prokomentirala je gradonačelnikovo provođenje projekata i nedostakatak financijskih sredstva za njihovu provedbu. 

Pročitajte i ovo Opet krive zastave u Zagrebu? BANDIĆEVA OSTAVŠTINA Je li Tomašević smanjio broj zastava po Zagrebu: Novi gaf u metropoli, koliko to sve plaćamo? Dugovi Zagreba - Nova vlast - 6 Dug oko 2 milijarde kuna Bivši Bandićev pročelnik za financije o onome što čeka Tomislava Tomaševića: "Ne bih mu bio u koži, situacija je složena"

"U startu je znao da ima 11 milijuna. To je kao da vi idete sebi kupiti kompletnu garderobu, a znate da možete kupiti tek maramu", kaže Mrak Taritaš.

Gradonačelnik Bandić na prozivke je odgovorio u svom stilu.

"Oporba je gore i gablala, a ja sam gore radio s bagerom. Uvijek netko jambra, a netko radi", kaže Bandić.

Oporba pak tvrdi da samo za sljemensku žičaru nedostaje 270 milijuna kuna, a Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša poručuje da imaju rješenje.

"Pripremamo teren za financiranje izgradnje žičare bespovratnim sredstvima. Vjerujem da će se moći pronaći u okviru već postojećih programa koja ministarstva imaju da se isprebacuju neke stavke koje nisu potrošene, da pronađemo način da se i to isfinancira", kaže Jozić.

Nekima je čudno što se teren za financiranje priprema dok su radovi u punom jeku. Tako, SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras iskazuje nepovjerenje u EU fondove.

"U EU projektima nema onog netransparentnog načina na koji gradonačelnik Bandić troši. Ja to kolokvijalno nazivam: 'Pola pijem, pola šarcu dajem'", kaže Maras.

U svoje projekte čvrsto vjeruje gradonačelnik Bandić, a oporbi je poručio: "Prezir i mržnja mojih političkih suparnika prema meni je ubod komarca za dobrotu i ljubav koju ja njima šaljem."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene