Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se policija

Objavljeni novi detalji o padu aviona kod Zagreba

Detalji pada aviona - 1
Detalji pada aviona - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hitne službe na mjestu pada aviona - 1 Hitne službe na mjestu pada aviona - 1 Foto: Marko Todorov / CROPIX Hitne službe na mjestu pada aviona - 2 Hitne službe na mjestu pada aviona - 2 Foto: Marko Todorov / CROPIX Hitne službe na mjestu pada aviona - 3 Hitne službe na mjestu pada aviona - 3 Foto: Marko Todorov / CROPIX Hitne službe na mjestu pada aviona - 4 Hitne službe na mjestu pada aviona - 4 Foto: Marko Todorov / CROPIX +6 Hitne službe na mjestu pada aviona - 5 Galerija 1/11 >>
Zagrebačka policija oglasila se o avionskoj nesreći u kojoj je jedna osoba poginula.

Zagrebačka policija objavila je priopćenje o avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu popodne.

"Odmah po zaprimanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena točnost dojave", stoji u objavi.

"Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je liječnička pomoć ozlijeđenima te je utvrđeno da je u padu zrakoplova jedna osoba smrtno stradala", dodaje se.

Pročitajte i ovo Danko Petrina i Ivana Kopčić Tragedija u blizini Zagreba Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća o tragediji kod Lučkog: "Postoje indicije o uzroku, ali..."

Zrakoplovom Cessna mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga 20-ak minuta nakon polijetanja došlo do pada.

"U zrakoplovu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca u dobi od 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba", objavila je policija.

"Očevidom rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u suradnji sa istražiteljima zrakoplovnih nesreća. Očevid i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti", zaključuje se.

U ponedjeljak je izvučena olupina Cessne u šumi kod Kerestinca gdje je u subotu taj zrakoplov pao, javlja HRT. Slijedi daljnja obrada. Istraga traje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene