Općinski sud u Novom Zagrebu (Foto: Pixsell, Davor Puklavec)
Općinski sud u Novom Zagrebu (Foto: Pixsell, Davor Puklavec) Foto: Pixsell, Davor Puklavec

Zbog krađe više od 17.800 kuna i neprocijenjene količine zlatnika iz sefa Općinskog suda u Novom Zagrebu u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu na deset mjeseci zatvora nepravomoćno osuđena Dijana Elez (48), a kaznu može zamijeniti radom za opće dobro, doznaje se na sudu.


Tijekom suđenja utvrđeno je da je optužena zlouporabila položaj i ovlasti tako što je kao administrativna referentica – upisničarka u Ostavinskoj i izvanparničnoj pisarnici novozagrebačkog suda "radi materijalne koristi" za sebe uzimala novac i druge pokretnine koje su sudu povjerene na čuvanje u više ostavinskih postupaka.

Vezani članci Tamara Ecclestone Krađa u Aleji milijardera: Dvije osobe optužene da su slavnoj bogatašici ukrale nakit vrijedan 50 milijuna funti Online prijevara lažnog vojnika - 1 Žrtva prevare stala pred kamere Provjerenog: "Sve skupa sam mu uplatila 12 tisuća eura. Ovo sad neće biti uzalud"

Koristeći činjenicu da joj je kao sudskoj zaposlenici zaduženoj za pohranu i čuvanje predmeta iz ostavinskih postupaka do njihova pravomoćnog okočanja povjeren ključ trezora, optužena je iz sudskog sefa otuđila 17.880 kuna i neprocijenjenu vrijednost zlatnika.

Upisničarka je, utvrdio je sud, pohranjeni novac i zlatnike uzimala u tri navrata u razdoblju od 20. travnja 2016. do 24. siječnja 2018. godine, doznaje se na sudu.

Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Zdravko Majerović utvrdilo je da je optužena kao službena osoba iskoristila svoj položaj radi pribavljanja koristi te je osuđena na deset mjeseci zatvora, s tim da joj se kazna zatvora zamjenjuje radom za opće dobro i to tako da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Osim rada za opće dobro, optužena mora vratiti otuđeni novac i zlatnike. (Hina)