Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lisicu koja je upala u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku, u srijedu poslije podne spasila je terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba "Dumovec" te je odvezla u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.


Lisicu je u bazenu uočio jedan Zagrepčanin, no koliko je dugo bila tamo, hvatači iz Dumovca ne mogu procijeniti. Betonski rub bazena visok metar i pol onemogućio je lisicu da se sama spasi.

Slika nije dostupna Sjećate li se mladića koji je spasio malog lisca? Njegov Odi danas ga ne želi napustiti i nema koga nije osvojio

Kako bi prišli lisici koja je plutala na dasci u bazenu, hvatačima su u pomoć priskočili zagrebački vatrogasci. Kranom vatrogasnog vozila približili su se lisici i ona je u trenu završila na sigurnom.

"Bila je izmučena i natopljena starim uljem. Spašena je u zadnji tren jer je na dasci već bila na izmaku snaga. Nadamo se da će joj veterinari Zoološkog vrta moći pomoći i da ćemo lisicu uskoro moći vratiti u prirodu", izvijestili su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju