Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LGBT zajednica u akciji

Zagreb Pride organizira prosvjed 'Ljubi bližnjeg svog ispred Katedrale'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi ustali protiv 'crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje', kako navode na svojoj Facebook stranici, zagrebačka Udruga Zagreb Pride organizira prosvjed ove subote, 12. siječnja u 15 sati ispred zagrebačke katedrale.

Udruga Zagreb Pride odlučila se na prosvjed, jer, kako navode na svojoj Facebook stranici: 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Negativna percepcija Veliki problemi: Kako će se obnoviti zagrebačka katedrala? Iskrsnule su poteškoće s kamenom Katedrala u u Kölnu Problemi u Njemačkoj Skandal u nadbiskupiji: Svećenici pretraživali pornografiju na poslovnim računalima, pokrenuta istraga

'Proteklih mjesec dana Katolička crkva vodi homofobnu kampanju, kakva se još nije mogla doživjeti u Hrvatskoj. Nas - lezbijke, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH, sustavno se demonizira, spominjanje našeg postojanja naziva se 'razaranjem čovjeka', masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj.'

Iz Zagreb Pride-a poručuju kako - neće šutjeti : 'Pokažimo da hrvatski lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje, koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! Dođite ljubiti bližnjeg svog pred katedralu zajedno sa Zagreb Prideom', stoji u pozivu na prosvjed objavljenom na stranici Zagreb Pridea na Facebooku.

>> Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio

Također napominju kako prosvjed ' NIJE masovno ljubljenje i NE morate doći u paru.' , te da je skup prijavljen policiji, pa ne očekuju nasilne ispade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene