Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez daljnih komentara

Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jovanović kaže da će zdravstveni odgoj 'osloboditi čovjeka' i odbija dalje komentirati stavove Crkve i raznih udruga o tom školskom predmetu. Istovremeno, udruga GROZD od komentara ne odustaje.

Uoči današnje sjednice Vlade, ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović odbio je opširnije komentirati stavove Crkve i raznih udruga o zdravstvenom odgoju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Popustili pod pritiskom? Povlači se dio literature za zdravstveni odgoj! Slika nije dostupna Odgovor udruge Grozd ministru Jovanoviću Grozd: Nije točno da Ustavni sud nije ukinuo zdravstveni odgoj

'Ja sam zaključio temu zdravstvenog odgoja. On je obavezan dio školskog kurikuluma i više nemam komentara na ono što će na tu temu izjaviti Crkva, udruge i razni komentatori', rekao je i dodao da je to 'predmet koji će osigurati da naša djeca budu zdravija, oslobodit će čovjeka i pojačati ulogu obitelji u odgoju djece'.

>> 'Gdje su bili GROZD i Crkva dok su 13-godišnjaci 'trusili tekile?'

U međuvremenu, udruga Glas roditelja za djecu (GROZD) danas je prozvala dio medija zbog, kako ističu, sudjelovanja u Jovanovićevim nastojanjima da oteža rad te udruge koja, tvrde, argumentirano iznosi stav jednog dijela civilnog društva u Hrvatskoj.

Ministar Jovanović zloupotrebljava svoju poziciju političke moći kako bi u javnosti ocrnio, difamirao i etiketirao našu udrugu jedino zato što javno izražavamo neslaganje s načinom uvođenja i sadržajem četvrtog modula zdravstvenog odgoja te namjerno ignorira činjenicu da iza javnih nastupa udruge GROZD stoji više od 40.000 njezinih podupiratelja, uglavnom roditelja, naglašavaju u priopćenju.

Toj zloupotrebi političke moći, represiji i prijetnjama pridružili su se, tvrde u GROZD-u, i brojni mediji nekritičkim ponavljanjem ministrovih neutemeljenih optužbi, jednostranim izvješćivanjem ili neizvješćivanjem o toj za javnost zanimljivoj temi, stavljanjem izjava predstavnika GROZD-a u netočan kontekst te objavljivanjem detaljnih, osobnih informacija o predstavnicima udruge GROZD-a.

Takva zloupotreba medijskog prostora, kažu u GROZD-u, osobito je zabrinjavajuća jer podsjeća na metodologiju kojom se komunistički sustav obračunavao s neistomišljenicima. Dodaju i kako se na taj način svim građanima želi poručiti da ne smiju razmišljati različito od ministra Jovanovića.

Kad bi ministar dozvolio slobodu da različito razmišljamo, prihvatio bi naš prijedlog i uveo dva programa, a s tim bi rješenjem trebali biti zadovoljni svi jer bi svatko odabrao onaj program koji smatra boljim, drže u GROZD-u.

Traže trenutnu suspenziju programa zdravstvenog odgoja, pripremu dva programa uz poštivanje znanstvene procedure i pravila struke, te odgovarajućeg rasporeda tema prema dobi djece i uvođenje dva programa zdravstvenog odgoja i time osiguravanje prava na izbor svim roditeljima. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene