Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE na JEDNOM MJESTU

Detaljne upute za doček Vatrenih: Provjerite koje se ulice zatvaraju za promet i kojim će pravcima voziti tramvaji

Grad Zagreb objavio je detaljne prometne upute za doček hrvatske nogometne reprezentacije u nedjelju, a Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića, gdje se organizira njihov doček.

Dolazak Vatrenih u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 17:10 u nedjelju.

Do glavnoga zagrebačkoga trga, gdje se organizira njihov doček, hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom koja ide od Ulicom Rudolfa Fizira, ZagrebačkOm ulicom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Ulicom grada Vukovara, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića. Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa.

"Kako bi se smanjio veliki priljev na Trg bana Josipa Jelačića, pozivamo građane, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića", istaknuli su u priopćenju iz Gradske uprave.

Ana i Nikolina vozit će Vatrene

Pripremljena su dva panoramska autobusa - jedan za igrače i jedan za stožer. Spremne ih dočekuju i ZET-ove vozačice Ana i Nikolina. Upravo one su Vatrene vozile i na dočeku 2018. Za Dnevnik Nove TV su rekle kako sada imaju iskustvo od prije četiri godine, ali i da ipak ima nervoze.

"Zavisi koliko će biti ljudi, kakvo će biti vrijeme, ovisi o mnogočemu da bi se čovjek mogao spremiti. Mi to ne znamo", istaknula je vozačica autobusa Nikolina Žiljak te je priznala da je malo nervozna. 

"Mislim da adrenalin odrađuje svoje", dodala je.

Posebna regulacija prometa

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će u nedjelju stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade INA-e), a ZET je osigurao dodatne prijevozne kapacitete za redovne autobusne linije koje voze do Glavnog kolodvora.

Dolazak na središnji zagrebački trg, na kojem se očekuje najveći broj posjetitelja, bit će onemogućen iz smjera Bakačeve, Cesarčeve i Jurišićeve ulice. Apeliramo na sve prisutne da se pridržavaju svih uputa nadležnih službi koje će biti na terenu, ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moguće i tijekom utakmice ZET objavio važno upozorenje: Brojne promjene u voznom redu, provjerite kojim putem kroz grad

Pročitajte i ovo Doček Vatrenih: Ilustracija - 3 Proslava u nedjelju Doček Vatrenih: Tko će sve nastupiti na glavnome zagrebačkom trgu? Dnevnik Nove TV doznaje detalje

Također, od 14 sati pa do završetka dočeka, tramvajske linije 2, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će obilazno preko Glavnog kolodvora.

"Na trasi od Zračne luke do centra grada ne očekuju se značajnije izmjene ili zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu, no u slučaju promjene trase ili načina transfera, stručne službe ZET-a će promptno preusmjeravati promet", poručuju iz Gradske uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene