Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić u Zimskoj službi

'Zagreb je spreman za snježna iznenađenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, nakon obilaska vozila i opreme Zimske službe, rekao da je Zagreb spreman za snježna iznenađenja te da su ekipe Zimske službe na vrijeme očistile prvi snijeg ove jeseni na Sljemenu.

Bandić je podsjetio da su prošle godine namijenili 70 milijuna kuna za čišćenje snijega, ali je zbog blage zime potrošeno od 30 do 35 milijuna kuna. Dodao je da je ove godine za to planirano 50 milijuna kuna, a koliko će se potrošiti, ovisi o jačini zime.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Marko Balen, reporter Nove TV i Goran Tomac KAOS U PROMETU Snijeg, siloviti udari bure, zatvorene autoceste, prekinute morske linije... Otkrivamo kada bi autoceste trebale biti prohodne za sav promet

Zagreb među 'najspremnijim gradovima u Europi'

Gradonačelnik je opovrgnuo napise u nekim medijima da Zimska služba nije spremno dočekala snijeg. 'Mi smo uvijek bili spremni i među najspremnijim gradovima u Europi', rekao je Bandić. Istaknuo je da zagrebačka Zimska služba najbrže očisti grad od snijega od svih metropola u Europi.

>> Građani neugodno iznenađeni prvim snijegom

Voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Srećko Vučković rekao je da su ove godine, zbog recesije, smanjili broj ekipa, "ali ne na štetu kvalitete". Voditelj Zimske službe Hasan Džombić rekao je da je ove godine spremno 196 ekipa (130 kamiona, 40 traktora i 26 specijalnih vozila). Za čišćenje snijega osigurano je 10.000 tona soli. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene