Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti na cestama

Građani neugodno iznenađeni prvim snijegom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi snijeg mnoge nije razveselio. Najopasnije je bilo na autocestama, pogotovo onoj Rijeka-Zagreb i pogotovo kamionima i tegljačima kojima je ujutro bila zabranjena vožnja.

Danas je građanima cijele Hrvatske 4 do 5 stupnjeva hladnije, ne izlazi im se iz kuće i bolni su. 'Previše smo se uljuljkali u toplu jesen a ovo je katastrofalno', rekao nam je jedan od građana. Neki od građana tvrde kako je ipak problem samo u glavi, a ne u vremenu, no većina vozača, s njima se neće složiti. Stoga, preporuka je promijeniti gume i staviti zimske do daljnjega te nositi nepromočivu odjeću sve do idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Silovit sjeverozapadnjak u more je, u Zadru, otpuhao bager. Bager je lagano upao, ali teško će ga izvući van. Nakon cjelodnevnog izvlačenja van, dizanje se nastavlja sutra.

Snijeg iznenadio Gorski kotar i Liku, promet otežan

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila obavezno moraju imati zimsku opremu na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, na staroj cesti kroz Gorski kotar (Delnice, Vrbovsko, Čabar) i u Lici na nekoliko državnih cesta, javio je HAK. Riječ je o cestama D 1 Grabovac-Korenica-Udbina, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Zbog jake bure na autocesti A 1, između između tunela Sveti Rok i Maslenica, mogu prometovati samo osobna vozila. Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Karlobaga zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Usporeno se zbog snijega vozi autocestama: A1, između Svetog Roka i Bosiljeva, A 3 Bregana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca, A 5 Sredanci-Osijek. Upozorava se vozače da na put kroz Liku, Gorski kotar i sjeverozapadnu Hrvatsku ne kreću bez zimske opreme, a opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u ostatku zemlje.

Riječka obilaznica otvorena je u oba smjera, ali zbog suženja kolnika na nekoliko dionica prometuje se otežano. Na čvoru Škurinje zatvoreni su izlazni i ulazni kraci u smjeru Zagreba. Na čvoru Orehovica zatvoren je uključni krak s riječke obilaznice u smjeru Zagreba. Vozila koja se kreću u smjeru Zagreba preusmjerena su preko čvora Sv. Kuzam, industrijske zone Kukuljanovo na čvor Čavle.

 >> FOTO: U Sloveniji palo 20 centimetara snijega

Zbog radova na dionici autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, od 221. do 237. km vozi se dvosmjerno desnom stranom (smjer Split), a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širima od 3,40 metra.

Od danas do 10. studenog, od 8 do 18 sati (uključujući subotu i nedjelju) zbog razminiranja zatvara se dionica državne ceste D 23 Josipdol-Jezerane, na Kapeli. Vozila će se propuštati po 15 minuta prije punog sata. Na graničnim prijelazima ne očekuju se duža čekanja, izvijestio je HAK. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Split-Vela Luka-Ubli. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene