Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umirovljeni general Vladimir Zagorec koji u Remetincu služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu završio je u bolnici.


'Radna dijagnoza jest da se radi o upali gušterače, no još uvijek su pretrage u tijeku kako bi se dobila točnija dijagnoza. General je iz zatvora prebačen u bolnicu, i ne znamo kada će biti pušten', rekla je za Dnevnik.hr odvjetnica generala Višnja Drenški-Lasan.

Vezani članci Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta" Vojska postavila šatore ispred KBC-a Zagreb - 1 Hrvatska vojska postavlja šatore ispred KBC Zagreb i poručuje: "Budite odgovorni i nosite maske"

Dodala je kako se general Zagorec, usprkos upali gušterače, osijeća dobro.

>> Petrač Zagorcu mora vratiti 750 000 eura s kamatama

Zagorec je u zatvoru od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, to jest krađu dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra.

U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.