Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica 'Maslenica `93.'

Zadarski župan: Ako smo mi krivi za nedolazak Markača, ja se ispričavam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest stotina pozivnica poslano je na sve strane povodom jučerašnje 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Maslenica '93.', no jedna ipak nije stigla do generala Mladena Markača, jednog od trojice zapovjednika koji su sudjelovali u toj akciji.

Iako se radi o usitinu velikom propustu, za isti nitko nema pravo objašnjenje, a još manje se zna tko je odgovoran za to.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Iako se radi o uisitinu velikom propustu, za isti nitko nema pravo objašnjenje, a još manje se zna tko je odgovoran za to. nema objašnjenja niti organizator, zadarska županija, no župan Stipe Zrilić (HDZ) ipak nudi isprike.

'Županija je pozvala sve zapovjednike, prema popisu koji su dobili od udruga. Generala Markača je zvala i općina Posedarje, akoliko znam i predstavnici Udruge specijalne policije. Očito je došlo do nesporazuma. Kako je došlo, ne znam', rekao je Zrilić.

'Ako je tehnički nesporazum, ako smo mi krivci, ja se ispričavam', istaknuo je župan Zrilić. 'General Markač je pozvan, ali je došlo do nesporazuma', ponovio je.

Ministar branitelja Predrag Matić istaknuo je kako su Markača trebali pozvati, ali je dodao i kako je to događaj na koji bi se svatko trebao osjećati pozvanim. Ministar obrane Ante Kotromanović rekao je kako je nedopustivo što Markač nije pozvan. 'Organizatori bi se trebali javno ispričati', zaključio je.

Jednako ponosni

Podsjetimo, u Zadru se jučer obilježila obljetnica Vojno-redarstvene operacije 'Maslenica '93.', a na obilježavanju su bili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i brojni aktualni i umirovljeni vojni dužnosnici.

Među njima je bio i general Ante Gotovina, koji se obratio okupljenima sjećanjem na tu akciju. 'Kako sam se osjećao te 1993.? Osjećao sam se 20 godina mlađe, ali jednako ponosan na sve svoje prijatelje suborce', rekao je Gotovina.

Njegov prijatelj Mladen Markač, s kojim je dijelio sudbinu u haškom pritvoru i s kojim je dočekao oslobađajuću presudu na istom sudu, nije imao prilike podijeliti svoje misli okupljenim uzvanicima. Na njega su iz nekog nepoznatog razloga, jednostavno zaboravili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene