Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon pravog potopa, Zadar sanira i zbraja štete.


Kako je razgovoru za Dnevnik.hr rekao zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, u gradu danas nema većih intervencija. Ispumpali su tijekom jutra vodu iz nekoliko podruma, a građane pozivaju da im se bez ustručavanja jave ako su im prostorije potopljene, no upozoravaju da pumpe manje od 7 centimetara vode ne mogu povuči, stoga neka ih zovu samo ukoliko se radi o većoj količini.

Vezani članci Procjena štete od poplava za desetak dana - 3 Započinje procjena štete zbog poplava u Vrgorcu. Vlasti za građane koji sami obnavljaju imaju važne savjete Pukla cijev u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Totalni kaos na ulicama Zadra: Radnici probušili vodovodnu cijev, voda šiklja na sve strane

>> Potop u Zadru: 'Gdje ću spavati? Sve mi je uništeno!' 

>> VIDEO Šaljiva strana poplave: Igrali vaterpolo i 'lovili ribu' pred crkvom Sv. Donata!

Nevrijeme koje je jučer u samo dva sata na grad izlilo 90 litara kiše po kvadratnom metru, potopilo je Zadar. Voda se izlila iz kanalizacijskih odvoda i potopila ulice, trgove, brojne kuće i podrume.

Mnogim Zadranima voda je uništila namještaj i kućanske aparate, a vatrogasci JVP Zadar cijeli su dan proveli na brojnim intervencijama ispumpavanja vode i pomaganja građanima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.