Obavijesti Video Pretražite Navigacija
90 litara kiše u dva sata

Potop u Zadru: 'Gdje ću spavati? Sve mi je uništeno!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva sata jutros je u Zadru palo oko 90 litara kiše po metru četvornome što je izazvalo poplave na cestama i potapanje podruma u brojnim kućama.

'Zbog jakog nevremena koje je jutros pogodilo zadarsko područje, sve ekipe JVP Grada Zadra od ranog su jutra na terenu. Građane koji imaju potrebe za ispumpavanjem vode molimo da se strpe, jer je od jutarnjih sati bilo preko 100 poziva zbog poplave, te je napravljena lista prioriteta prema kojoj se izlazi na te intervencije', obavijestili su još jutros zadarski vatrogasci koji čitavi dan imaju pune ruke posla.

Pročitajte i ovo Poplave Hong Kong Crno upozorenje FOTO Crna oluja potopila Hong Kong: Najveća kiša u 140 godina poplavila ceste i uzrokovala velike odrone Poplave na Jugoistoku Europe Naselja pod vodom Raste broj stradalih u snažnoj oluji koja hara jugoistokom Europe: "Nikad nismo doživjeli nešto poput ovoga tijekom svih tih godina"

Gradske su službe dobile zadatke po prioritetima, ispumpavanja najvažnijih gradskih pravaca i pothodnika, podruma bolnice i raščišćavanja ulica, rekao je gradonačelnik Vrančić nakon sastanka s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe i ostalih komunalnih službi.

>> Šaljiva strana poplave: Igrali vaterpolo i 'lovili ribu' pred crkvom Sv. Donata!

Zadarskim vatrogascima se u u intervenciji ispumpavanja vode pridružila i Državna intervencijska postrojba Zadar s 10 vatrogasaca i dva vozila.

Mnogi građani, kojima je voda ušla u podrume i kuće zbrajaju veliku materijalnu štetu. 'Spasa nema ni frižideru ni peći, a ni šparetu na struju. Namještaj je kompletno uništen i sve može u smeće', rekla je Marija Klanac. Kuhinja, spavaća soba, dnevni boravak, kupatilo, sve im je poplavljeno. 'Gdje ću spavati? Sve mi je kompletno uništeno', požalio se Živoslav Jovanović.

Gradonačelnik Zadra zamolio je građane za strpljenje poručivši da će svi kojima je intervencija potrebna doći na red. Destak crpki za ispumpavanje koja javna vatrogasna postrojba ima na raspolaganju rade bez prestanka.

Naša čitateljica iz Zadra nam je poslala video na kojem se vidi razmjer poplave oko njezine kuće i u susjedstvu. Voda je doslovno preplavila ulice, vrtove i dvorišta. Na Twitteru građani pišu da je u gradu totalni kolaps. 'U Zadru kolaps, sve je poplavljeno, čak i su i brodovi tonuli od kiše koliko je padala', napisao je jedan Zadranin .

Veliki kišni oblak pojavio se, zanimljivo, samo nad Zadrom. Na okolnom području, zadarskim otocima i obližnjim gradovima poput Biograda, nije pala niti jedna kap kiše! Dok je u Zadru haralo olujno nevrijeme, tamo su čak gorjeli požari zbog sušnog terena. Još uvijek nema službenih procjena šteta od poplave, no građani kažu da će se zasigurno penjati na nekoliko stotina tisuća kuna. Strepi se i od novih padalina.

'Kiše još može biti i na zadarskom području, ali ne samo tu nego i drugdje na sjevernom Jadranu, dijelu srednjeg Jadrana, osobito u gorskoj Hrvatskoj tijekom noći i prijepodneva, a onda će se se svesti na sporadične pljuskove. Slavonia i južni dio Dalmacije čini se da bi mogli ostati suhi', rekao je meteorolog Darijo Brzoja.

Ako ste i vi snimili nevrijeme u vašem gradu pošaljite nam snimke na moj.report@novatv.hr. (A.E./D.B/Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene