Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasili se iz grada

Zabranili cajke: U centru hrvatskog grada u kafićima smije svirati samo tradicionalna glazba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme Picokijade u Đurđevcu na snazi su nova pravila za rad ugostiteljskih objekata.

Gradske vlasti grada Đurđevca obavijestile su vlasnike lokalnih kafića kako se u lokalima smije izvoditi "samo primjerena tradicijska i zabavna glazba". Turbofolk, popularne "cajke", ali i druga vrsta glazbe, poput housea, rock'n'rolla ili disko-glazbe, nisu dozvoljeni.

Ova se odredba odnosi samo na ugostiteljske objekte koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu, dok u drugim kafićima i restoranima gradske vlasti ne propisuju što gostima smije dopirati do uha.

Pročitajte i ovo Irena Peršić Živadinov bolja čak i od one 2019. Počelo maskirano ludilo u Rijeci, iz TZ-a hvale rekordnu predsezonu: "Sve je u znaku smijeha i veselja"

Pročitajte i ovo Turisti koji su se oteli kontroli - 1 nedolično ponašanje Galama, uriniranje, konzumacija opijata... Split i prije srca sezone muče veliki problemi: "To je kuga i kolera"

Ova odluka vrijedit će samo tijekom vikenda od 24. lipnja do 26. lipnja, kada se u Đurđevcu održava tradicionalna Picokijada. Za vrijeme trajanja te popularne kulturno-turističke manifestacije gradski kafići moći će raditi "od 0:00 do 24:00", kažu u gradu.

U odluci se ne navodi na koji način će se kontrolirati kakvu glazbu kafići puštaju niti kakve su kazne predviđene.

Tijekom dana pokušali smo kontaktirati gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija, kako bi nam pojasnio nedoumice i različite interpretacije oko vrste glazbe koja nije dozvoljena. Može li se puštati primjerice Rolling Stonese ili Thompsona te na koji način grad planira kontrolirati glazbu u kafićima i koje će biti moguće kazne za ugostitelje.

Iz ureda gradonačelnika su za DNEVNIK.hr su poručili:

"Zahvaljujemo Vam na medijskoj pažnji koju Picokijada zasigurno zaslužuje i pozivamo Vas na lijepo druženje ovaj vikend u Đurđevcu.

Ured gradonačelnika"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene