Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema srpanjske rupe?

Rekordan vikend u Splitu: Više od 100 tisuća putnika u zračnoj i trajektnoj luci, uvode se izvanredne linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, kroz splitsku zračnu i trajektnu luku proći će u oba smjera oko 108.000 putnika, što je rekordan vikend promet ove godine u njima.

"Danas i sutra očekujemo kroz našu zračnu luku promet oko 55.000 putnika što je najveći promet tijekom dvodnevnog vikenda u njoj ove godine", rekao je za Hinu voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan.

Pročitajte i ovo Plan Splita - 1 Apartmanizacija stare jezge Hoće li se Split ugledati na Dubrovnik? "Sve se može regulirati i bez zabrana" Gospodarstvo konferencija u splitu Kako će se moguća recesija odraziti na iduću sezonu i je li turizam jedina budućnost Dalmacije?

Istaknuo je kako je ovo prvi vikend u kojem putnici koriste novootvoreni putnički terminal u splitskoj zračnoj luci. "Novotvoreni putnički terminal nam jako puno znači jer sad više nemamo gužvi kao što je to prije bio slučaj", objasnio je Melvan.

"Tijekom dvodnevnog vikenda kroz trajektnu luku će prometovati oko 53.000 putnika i više od 10.000 vozila, što je najmasovnije vikend prometovanje u toj luci ove godine," rekla je za Hinu voditeljica Jadrolinijine Agencije Split Jelena Ivulić.

Po njezinim riječima, zbog pojačanog protoka putnika danas su uvedene dvije izvanredne trajektne linije Split-Supetra u oba smjera.

"Bude li potrebno uvest ćemo još dodatnih trajektnih linija", najavila Ivulić.

Aktualno Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju Atletico Madrid 2019./2020. (Foto: Homecrowd.io) Atletico Madrid 2019./2020. (Foto: Homecrowd.io) Foto: Homecrowd.io Diego Simeone (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Foto: Afp Joao Felix (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) Foto: Afp Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP) Dani Ceballos i Marcos Llorente (Foto: AFP) Foto: Afp Kieran Trippier (Foto: AFP) Kieran Trippier (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Hector Herrera (Foto: AFP Nogomet Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju 1/7 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene