Tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, kroz splitsku zračnu i trajektnu luku proći će u oba smjera oko 108.000 putnika, što je rekordan vikend promet ove godine u njima.

Galerija


"Danas i sutra očekujemo kroz našu zračnu luku promet oko 55.000 putnika što je najveći promet tijekom dvodnevnog vikenda u njoj ove godine", rekao je za Hinu voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan.

Vezani članci Jahta uz rivu (Foto: Dnevnik.hr) Na mjestu gdje vezivanje brodova uopće nije dozvoljeno zgrću se milijuni: "Vidjet ću što se tu događa" Plaža u Dubrovniku tijekom kolovoza (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Objavljeni rezultati za 2019.: Evo koliko je turista posjetilo Hrvatsku i koje su top-destinacije

Istaknuo je kako je ovo prvi vikend u kojem putnici koriste novootvoreni putnički terminal u splitskoj zračnoj luci. "Novotvoreni putnički terminal nam jako puno znači jer sad više nemamo gužvi kao što je to prije bio slučaj", objasnio je Melvan.

"Tijekom dvodnevnog vikenda kroz trajektnu luku će prometovati oko 53.000 putnika i više od 10.000 vozila, što je najmasovnije vikend prometovanje u toj luci ove godine," rekla je za Hinu voditeljica Jadrolinijine Agencije Split Jelena Ivulić.

Po njezinim riječima, zbog pojačanog protoka putnika danas su uvedene dvije izvanredne trajektne linije Split-Supetra u oba smjera.

"Bude li potrebno uvest ćemo još dodatnih trajektnih linija", najavila Ivulić.

Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju