Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Galerija


Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila kod tunela Grič na autocesti A1. 

Kako doznajemo od Policijske uprave ličko-senjske u nesreći je stradao austrijski državljanin. Nesreća se dogodila između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba. Vozilo se jednim trakom, a kolona je u jednom trenutku bila duga oko 18 km.

Vezani članci Gužva u blizini OŠ Šestine Nakon objave snimke gužve ispred škole na Šestinama, na pomolu rješenje? Evo što je grad roditeljima obećao Gust promet (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, magla mjestimice smanjuje vidljivost

Nesreća se dogodila i u samom tunelu Grič u smjeru mora. Kolona vozila ispred tunela Plasina bila je duga oko 7 km.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.

 

Po izvješću u 16:15, na A1 Zagreb-Split-Ploče, kod naplatnih postaja Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu oko 800 m. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera, kolona vozila u pokretu između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km; a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika je oko 5 km.

Na A7 GP Rupa-Diračje i čvor Draga-čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica);
kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

 

Vrlo gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice-Zagvozd vozi se jednim trakom, naizmjence, a kolone su u oba smjera oko kilometar.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

 

Kako će izgledati novi Atletico? Simeone priprema velike promjene i uigrava novu formaciju