Svi ulazni pravci u grad Split prometno su opterećeni do te mjere da su se stvorile velike kolone. Policija moli vozače za strpljenje i ističe da poduzimaju sve što je u njihovoj moći da rasterete nastale prometne čepove.

Galerija


"Zbog gužvi u prometu na svim prilaznim pravcima gradu Splitu, kao i u smjeru trajektne luke, molimo građane za strpljenje. Svi raspoloživi policijski službenici su na terenu i poduzimamo sve što je realno moguće, u cilju poboljšanja protočnosti prometa", stoji u odgovoru na naš upit iz PU splitsko-dalmatinske.

Gradonalečnik Splita Andro Krstulović Opara zamolio je za razumijevanje i potporu stanovnika Splita i Dalmacije zbog radova koji bi mogli potrajati.

"Sve što radimo i guramo od sjednica Vlade RH i odluka o izgradnji zaobilaznice, spoja Trajektne luke preko Kaštelanskog zaljeva i kroz Kozjan do A1 u Vučevici te prevažne željeznice između Zračne luke Kopilice i gradske Trajektne luke uz master plan koji je izrađen i kojega želimo su jedini način za rješavanje prometnih gužvi. Sve to je trebalo odavno napraviti, a ova generacija je konačno započela rješavanje koje se dugo odlagalo. Usred smo tog posla, trebat će nam, kao i do sada, puno odlučnosti, dosta vremena i razumijevanja i potpore ljudi Splita i Dalmacije", kazao je Krstulović Opara.

Kolona na Lučkom (Foto: Robert Anic/PIXSELL) - 1 Kolone na Lučkom i Macelju: Ako krećete na put, naoružajte se strpljenjem

Gužve na naplatnoj postaji Lučko (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Gužve na cestama od ranog jutra: Na putu prema moru stvaraju se kolone, evo gdje se vozi usporeno i uz zastoje

Prema stanju gustoće prometa koji je vidljiv i na Google kartama u realnom vremenu, vidljivo je kako su svi prilazi Splitu u crvenom.

Prometna gužva u splitskoj trajektnoj luci (Foto: Arhiva/Ico Čagalj/Pixsell)
Split, gužva (Foto: Google Maps) Foto: Google Maps

"Pretpostavka je kako se zbog kišnog dana promet prema gradu povećao. Naravno, promet je povećan i zbog turističke sezone. Što se tiče radova na solinskom području, aktivni su oni na plinovodu, međutim o istome ćete morati zatražiti informaciju od investitora. Radovi u trajektnoj luci će biti do kraja idućeg tjedna", kazala je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Prometne gužve i kolone vidljive su i od Trogira prema Splitu, a prilaz splitskoj trajektnoj luci u potpunom je kolapsu.