Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija učenika i kluba

Za svaku pohvalu: Humanitarni buvljak za teško stradalu kolegicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zaista hvale vrijednu ideju došli su učenici pete splitske gimnazije Vladimir Nazor i rukometni klub Vranjic.

Organizirali su humanitarni buvljak kako bi pomogli svojoj kolegici Matei Lončar, koja je u kolovozu prošle godine doživjela strujni udar dok se tuširala u svojoj kući u Solinu.

Pročitajte i ovo Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

Nakon više mjeseci koje je provela u komi, probudila se s teškim posljedicama. Matea je u kolicima i izgubila je dar govora. Za njezin oporavak potreban je velik novčani iznos, koji njezina sedmeročlana obitelj nema. Učenici su na buvljaku prodavali svoje stvari, a sva zarada ići će za pokrivanje troškova Mateinog liječenja.

>> Na humanitarnoj gala večeri za djecu oboljelu od malignih bolesti prikupljeno 70.000 kuna

'Kao članica škole i kao prijateljica koju viđa svaki dan mislim da je u redu da se svatko od nas odazove ovakvoj prilici', rekla je učenica Sara Pejdo.

Pet mjeseci uz kćer

Mateina majka Jelena teško pronalazi riječi zahvale Mateinim kolegama, ali i svim ljudima koji su im priskočili u pomoć. Ona je posljednjih pet mjeseci provela uz svoju kćer na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje godinu dana pokriva osnovne troškove liječenja, ali i ne duže od toga. Tako će za 7 mjeseci obitelj Lončar morati kući, bez obzira na stanje u kojem se Matea bude nalazila. Postoji i opcija naprednijeg liječenja u Španjolskoj, no Mateinoj majci i ocu teško je o tome i razmišljati.

Da nema dobrih ljudi...

Oni se već sada nalaze u teškoj financijskoj situaciji zbog troškova koje iziskuju dodatni lijekovi bez kojih Matea ne bi mogla.

'Iskreno, da nema dobrih ljudi i njenog kluba koji je sve ovo pokrenuo, jer Matea je bila rukometašica, ne znam da bi uspjeli izdržati. Vjerovatno bi spavala ovdje u parku, da mogu biti pored nje, jer doma imamo četvero djece i još ovi troškovi - jako, jako teško', ističe mateina majka.

Ukoliko želite pomoći, novčana sredstva možete uplatiti na žiro-račun RK Vranjic: Splitska banka 2330003-1552564929 (s naznakom "Pomoć za obitelj Matee Lončar").

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene