Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav na djelu

Na humanitarnoj gala večeri za djecu oboljelu od malignih bolesti prikupljeno 70.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je u Sheraton Zagreb Hotelu održana humanitarna gala večera u organizaciji Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti Ljubav na djelu koja djeluje u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Cilj ove humanitarne večere bio je prikupiti sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove obitelji kako bi im se pomoglo u najtežoj životnoj bitci. Udruzi je potrebno 200.000,00 kn za opremanje stana i podmirenje režija stanovanja prilikom smještaja roditelja koji dolaze sa djecom na liječenje u Zagreb iz ostalih gradova Hrvatske. Osim smještaja, Udruga financijski pomaže troškove liječenja i putovanja socijalno ugroženim obiteljima oboljele djece pa će prikupljena sredstva biti namijenjena i za tu svrhu.

Pročitajte i ovo Doktor Žulee ''Neće me spriječiti ni koronavirus!'' Nasmiješena lica razveselila djecu u bolnici i korisnike doma za starije, ali ovaj put pod prozorima Bolnica, ilustracija neurokirurški aparat KBC Zagreb: Donacija u povodu Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti vrijedna 90 tisuća eura

Nakon troškova organizacije humanitarne večere, Udruga Ljubav na djelu trenutno raspolaže sa 70.000,00 kn, a akcija prikupljanja sredstava nastavlja se i dalje. Zlatni sponzori projekta su Grad Zagreb, Privredna banka Zagreb d.d., PBZ Card – American Express, Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb i obitelj Šitum. Srebrni sponzori su Gradski ured za zdravstvo i branitelje, tvrtka S. Oliver d.o.o. i tvrtka ING-GRAD d.o.o.

Svi koji se žele priključiti humanitarnoj akciji i svojom donacijom pridonijeti ovom plemenitom cilju, mogu to još uvijek učiniti uplatom na žiro račun ZABA-e 2360000-1102031208, žiro račun PBZ-a 2340009–1110543841 ili pozivom na donacijski telefon broj 060 90 18 (cijena poziva iznosi 6,25 kn/min sa PDV-om).

U sklopu zabavnog programa gala večere, prisutne su svojim nastupom dirnule sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac koje su, zajedno sa zborom djece iz udruge Ljubav na djelu, izvele pjesmu „I to sam ja“ za koju je glazbu i tekst napisala zamjenica voditeljice Udruge gđa Suzana Paša.

Pjesma je insprirana dubokim osjećajem empatije nastalim u trenutku prvog susreta gđe Suzane sa djecom s onkologije KDB Zagreb.

Potom je izvedena pjesma istog naziva kao i sama Udruga – „Ljubav na djelu“ za koju je tekst napisala gđa Suzana Paša, a glazbu voditeljica Udruge gđa Ljiljana Vuletić čije je dijete u tom trenutku boravilo na odjelu onkologije i primalo kemoterapiju nakon druge operacije. Obje pjesme nose u sebi poruku nade, hrabrosti, suosjećanja, podrške, tolerancije i ljubavi koju možemo iskazati onima u nevolji kroz mala djela podrške.

Među uzvanicima ove gala večere bili su povjerenica Predsjednika za osobe s invaliditetom gđa Vesna Škulić koja se pojavila kao izaslanica Predsjednika Ive Josipovića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za solidne tumore dječje dobi i voditeljica Odjela hematologije i onkologije Klinike za dječje bolesti, prof. dr.sc. Jasminka Stepan Giljević, pravobraniteljica za djecu gđa Mila Jelavić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gđa Anka Slonjšak, dogradonačelnica Jelena Pavičić te pročelnici gradskih ureda te ravnateljstvo i brojni liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i predstavnici ostalih bolnica i ustanova.

Svi oni družili su se u neformalnoj i emotivno vrlo dirljivoj atmosferi s roditeljima i djecom koja se liječe na onkološkom odjelu Klaićeve bolnice. Pjevačice Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac zabavljale su veselo društvo do kasnih sati pa se tako na plesnom podiju moglo vidjeti djecu iz Udruge kako plešu s glumcima i predstavnicima gradskih ureda.

Projekt su svojom prisutnošću podržali i predstavnici Dinama – glavni direktor Tomislav Svetina i spotski direktor Zoran Mamić, direktorica međunarodnih odnosa Amra Peternel i direktor financija Matej Škegro s pratnjom. Bili su ondje i kapetan Josip Šimunić te dokapetan Ivan Kelava.

Dirljiva priča ove djece i teški uvjeti u kojima se liječe solidarizirali su i svijet estrade pa su tako na gala večeri prisustvovali pjevač Giuliano, glumci Vedran Mlikota, Ana Maras, Bojana Gregorić, Filip Juričić, Stefan Kapičić, Sanja Vejnović, manekenka Dvina Meler, voditelj Robert Zuber i mnogi drugi. Medijski pokrovitelj projekta je Nova TV, čiji je voditelj Petar Pereža vodio program.

Ljubav na djelu udruga je roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u sklopu Klinike za dječje bolesti Zagreb i broji pedesetak članova. Udruga je članica svjetske međunarodne udruge ICCCPO roditelja djece oboljele od malignih bolesti te je osnovana s ciljem poticanja i razvijanja suradnje od općeg humanitarnog interesa i promicanja općih ljudskih vrijednosti u vidu pomoći:

• bolesnoj djeci, posebno djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima
• promicanja ljudskih vrijednosti, osobito kroz zdravstveni sustav
• zaštite prava pacijenata, posebno dječjih i zaštite ljudskih prava općenito
Nizom akcija i projekata udruga Ljubav na djelu pomaže:

• oboljeloj djeci
• njihovim roditeljima u ostvarivanju prava iz područja socijalne i zdravstvene skrbi od početka bolesti djeteta
• poboljšava uvjete liječenja u sklopu bolnice pribavljanjem potrebne opreme i uređenjem odjela hemato-onkologije
• organiziraju besplatan smještaj za roditelje čija se djeca liječe u bolnici, a koje ne žive u Zagrebu
• u suradnji sa Psiho-onkološkim centrom KDBZ-a, upućuju oboljelu djecu i njihove obitelji na psihološku pomoć

• provode kreativne i glazbene igraonice i radionice
• organiziraju druženja djece i roditelja kroz razne zabavne sadržaje: medijska događanja, koncerte, utakmice, izlete, izložbe
• senzibiliziraju javnost o pravima i potrebama djece oboljele od malignih bolesti

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene