Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ove godine na skijanje u prestižna europska zimovališta ide 250 tisuća Hrvata. Samo je na Bregani danas od 7 do 17 sati iz Hrvatske izašlo oko sedam tisuća vozila i oko 23 tisuća putnika. Gužvi je bilo i na ostalim graničnim prijelazima.


U Bad Kleinkirchheimu trenutačno se nalazi oko tri tisuće Hrvata. Velik dio njih je ondje u organizaciji putničkih agencija, a mnogi će skijanje otplaćivati do ljeta. Najezda Hrvata na Bad Kleinkirchheim traje cijeli dan, izvjestila je naša ekipa s terena. Nakon proboja kroz gužve na granici, gužve su i na parkiralištima apartmana. Većina danas nije skijala, ali itekako namjerava iskoristiti noć. Tko rano rani, u ovom slučaju, skija još danas.

Vezani članci Barbara Štrbac 1. na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša - 2 Reporterka Nove TV Barbara Štrbac osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša u Rusiji Vjenčanje Ane Jelušić i Travisa Blacka na trsatskoj Gradini Bivša skijašica Ana Jelušić u potpunosti je promijenila život zbog supruga Kanađanina i kćerkice

>> Gužve na granici prema Sloveniji 

Većina ovogodišnjih skijaša na zimske radosti podsjećat će još mjesecima rate koje će stizati na naplate. Pravi zaljubljenici kažu da odgađanje nije dolazilo u obzir. Takve odluke podržavaju i Austrijanci, aamo u Bad Kleinkirchheimu zimovat će oko 3.000 Hrvata. Ugostiteljii se nadaju da će trošiti te da neće stići previše nervozni. Čini se da skijanje i politika ipak ne idu zajedno. S obzirom na cijene sedmodnednevnih aranžmana, skupu skijašku opremu te visoki standard u austrijskim restoranima, izgleda da skijaši ni krizu ne povezuju sa snijegom.