Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava potrošača neprestano se krše

Za prava potrošača najmanje brinu - potrošači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni je dan prava potrošača. Njihova prava u Hrvatskoj ozbiljno se krše. Udruge za zaštitu potrošača prozivaju Vladu, ali građanima je, čini se, sasvim svejedno.

Dan potrošača baš samim potrošačima, čini se, nije previše bitan. Upravo je danas bila godišnja prigoda promicanja prava koja se, nažalost, sve više krše, a primjera za to je i previše. Najnoviji slučaj šampona za djecu koji navodno sadrži kancerogene tvari podigao je na noge i potrošače u Hrvatskoj. No, gotovo ne postoji građanin koji nema i neki svoj osobni primjer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak neće nastupiti na sjever Cipra Jennifer Lopez popustila pod pritiskom bijesnih ciparskih Grka! Slika nije dostupna Kritizirane i 'velike' države Amnesty kritizira Hrvatsku zbog kršenje prava Roma i Srba

Građani malo znaju da se, kada naiđu na kršenja njihovih prava, požaliti mogu udruzi potrošača. Željku Kružičeviću iz udruge 'Dalmatinski potrošač' stižu stotine prijava na dan, a oni čine sve da prava potrošača budu zaštićena. Prema UN-ovom vodiču osam je temeljnih prava. Nažalost, građani često o njima ne vode računa. Savez udruga za zaštitu potrošača tvrdi da to ne čini ni Vlada. Zbog, kako kažu, njihovog ignoriranja prava potrošača udruge su odlučile na tri mjeseca ignorirati sastanke s njima.

I prošle godine Savez udruga borio se za prava potrošača. Tjedan dana građane su pozivali na bojkot kupnje. No, akcija se baš i nije mogla nazvati uspješnom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene