Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Župnaijskom sudu u utorak

Vukovar: Iskaz svjedoka u optužnici Srbije protiv dr. Bosanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Vukovaru u utorak bi iskaz trebalo dati nekoliko svjedoka u vezi s optužnicom koju je Tužiteljstvo Republike Srbije svojedobno podignulo protiv ratne i sadašnje ravnateljice vukovarske Opće bolnice dr. Vesne Bosanac, za - kako navodi srbijansko Tužiteljstvo - 'ratne zločine 1991. godine', potvrdila je danas dr. Vesna Bosanac.

Podsjetila je kako je srbijansko Tužiteljstvo optužnicu podiglo još 1992. godine, optužujući nju i tadašnjeg kirurga u vukovarskoj Ratnoj bolnici dr. Juraja Njavro, za - kako navode u Beogradu - nesavjesno liječenje ranjenika bivše Jugoslavenske vojske i lošeg upravljanja bolnicom u Vukovaru 1991. godine.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

>> Dr. Vesna Bosanac: Bojim se putovati izvan Hrvatske

Ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Bosanac nije željela precizirati o čijim je svjedocima riječ- da li obrane ili optužbe i jesu li svjedoci iz Vukovara ili Srbije, naglasivši kako se 'neće miješati u rad suda'.

'Nisam previše iznenađena postupkom srbijanskog tužiteljstva'

U vezi s tom optužnicom dr. Vesna Bosanac dala je u ožujku iskaz hrvatskoj policiji te odbacila sve navode iz Srbije.

'Koliko znam, Intepolova tjeralica protiv mene postoji od 2009. godine i nisam previše iznenađena postupkom srbijanskog Tužiteljstva koliko povrijeđena njihovom upornošću da nas - koji smo bili ubijani, mučeni, zatvarani, a naši domovi razarni - proglase krivcima i zločincima', istaknula je u izjavi dr. Vesna Bosanac.

Također je kazala kako očekuje da budu odbačene sve optužbne protiv nje, ali i kako previše ne vjeruje srbijanskim vlastima.

Kirurg u vukovarskoj Ratnoj bolnici dr. Juraj Njavro preminuo je u rujnu 2008. godine. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene