Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob oko nagrade za životno djelo

Sandra Paović i dr. Bosanac žrtve političkih borbi u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Srba su okrenuli leđa partneru HDZ-u kod odluke kome ide nagrada za životno djelo.

Srbi nisu digli ruku za ratnu ravnateljicu vukovarske bolnice, doktoricu Vesnu Bosanac, pa nagrada odlazi mladoj stolnotenisačici Sandri Paović. Sandra protiv Vesne. Dvije proslavljene Vukovarke, ali samo je jedna nagrada za životno djelo. Ove godine ona ide u ruke mlade stolnotenisačice. 'Bila bi velika sramota za Vukovar da to ove godine nije dobila Sandra, jer je ona to zaslužila', rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. S gradonačelnikom se slažu i vijećnici SDSS-a. Tri glasa predstavnika srpske manjine zaobišla su ratnu ravnateljicu bolnice. 'Jasno je vidljivo da je koalicija SDP-a i SDSS-a već zaživjela', rekao je Mladen Leovac, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a. Ništa sporno da SDSS nije u koaliciji s HDZ-om. Dvije Vukovarke tako su postale kolateralne žrtve političkih borbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor otvorila učenički dom u Vukovaru Kosor: Vukovar je sveto mjesto Slika nije dostupna Za nesebičnu pomoć Vesna Bosanac primila zahvalnicu Udruge hrvatskih pacijenata

'Moram vam reći da mi to ne smeta. Nekako mi je to nagrada koja se dodjeljuje na kraju radnoga i životnoga vijeka, a ja se još uvijek osjećam da moj radni vijek nije gotov', rekla je dr. Bosanac. Obnova bolnice, izgradnja Centra za rehabilitaciju žrtava rata, sve to ravnateljica želi završiti prije umirovljenja i nagrade. Dok se dvije Vukovarke ne zamaraju nagradama, politika je itekako zagrizla. 'Mislim da od naše mlade sportašice još trebamo čekati da nešto napravi, još i još i još', smatra Leovac. 'Nadam se da će dr. Bosanac shvatiti da to nije upereno protiv nje i vjerujem da bi i ona glasovala za Sandru', kaže Sabo. Vukovar se može pohvaliti da ima više kandidata za životnu nagradu. No, politička mu prepucavanja preko proslavljenih Vukovarki, nisu za pohvalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene