Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpad

Vujić najavio početak revizije projekta Marišćine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić danas je nakon razgovora s predstavnicima Kriznoga eko-stožera Marišćine izjavio da će revizija projekta županijskog centra za gospodarenje otpadom Maršćine uskoro početi, da će najbolja tri ponuditelja biti odabrana početkom siječnja sljedeće godine te da se nakon toga u roku od 60 dana očekuju tri neovisna revizorska izvješća.

Reviziju će razmotriti stručno povjerenstvo, a u njegovu radu moći će sudjelovati i stručna osoba koju predloži Krizni eko-stožer. Vujić je rekao da će Krizni eko-stožer Marišćina, koji djeluje pri Udruzi Eko Kvarneru - ogranku Halubje, dobivati sve informacije u vezi s tim projektom te kako je moguće da je 'bilo šumova na kanalima jer su se članovi udruge obraćali na stotine adresa', a nisu dobili sve informacije koje su tražili.

Sve informacije koje se odnose na Marišćinu davat će tvrtka 'Eko plus', koja je nositelj projekta, a o svemu što se odnosi na 'nultu fazu' Marišćine u kojoj se otpad odlaže u kasete i sanaciju odlagališta Viševca izvještavat će riječko Komunalno društvo 'Čistoća'. Mirna Međimorec iz Kriznoga eko-stožera izjavila je da taj stožer nije imao podataka o tome događa li se išta u vezi s najavljenom revizijom projekta Marišćine, kako im je Vujić danas potvrdio da bi revizija trebala biti gotova do travnja sljedeće godine te da u stožeru žele imati sve informacije o provedenim i budućim postupcima.

Pročitajte i ovo Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina - 3 Odgovora još nema I oni žele živjeti punim plućima: Pozvali ministra Ćorića na ljetovanje, ali postoji kvaka - "Posudit ćemo mu bicikl da se može provozati, prošetati i iskusiti taj miris" Slika nije dostupna Prosvjed zbog otpada Mnogi spas vide u prodaji nekretnine, ali... : "Tko bi ju kupio, mislim nije nitko lud doći ovdje živjeti“

>> Krizni eko stožer traži da ministar Zmajlović ukine dozvolu za Marišćinu

Vujić je predstavnike Kriznoga eko-stožera primio nakon što su oni jutros održali konferenciju za novinare na kojoj su naveli da obećana revizija studije utjecaja na okoliš i projekta županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine nije pokrenuta te da se nastavlja 's primitivnim načinom odlaganja smeća' na mjestu budućega centra. Nakon konferencije za novinare uputili su se u zgradu Županijske uprave, gdje su obnašatelju dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoju Vujiću predali prigodani dar - kalendar s fotografijama odlagališta na Marišćini, a isti su dar za gradonačelnika Vojka Obersnela ostavili na porti Gradske uprave jer im je rečeno da ga nema. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene