Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri od devet prodane

Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je S. Brod završio u stečaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud donio je odluku kojom se zahtjev za zaštitu zakonitosti ( kojeg je podnio DORH) uvažava i ukida presuda Upravnog suda Republike Hrvatske temeljem koje je imovina grada Slavonskog Broda išla na javnu dražbu.

Taj se predmet vraća Upravonom sudu na ponovni postupak koji će tako morati ponovno dolučivati o tome je li u trenutku privatizacije potraživanje Novogradnje prema Slavonskom Brodu bilo na popisu imovine ili nije. Ako odluči da nije bilo na popisu imovine, vlasnik tog potraživanja bit će država, odnosno Fond za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Slika nije dostupna Prijeti im ovrha Slavonski Brod bankrotirao i završio na dražbi!

Na prvoj dražbi u Hrvatskoj na kojoj su ponuđene nekretnine u vlasništvu Slavonskog Broda, prodane su ukupno četiri od devet ponuđenih.

Zemljište u ulici J. Kozarca, kojem je početna cijena bila 250 tisuća kuna prodano je za Galiću za milijuna i pol kuna. Atraktivnu parcelu u Strossmayerovoj ulici od 4004 kvadratna metra, procijenjenu na dva milijuna i 586 tisuća kuna, kupila je Novogradnja za 8,5 milijuna kuna koja je izlicitirala i gradilište na šetalištu braće Radić po procijenjenoj cijeni od 174,600 kuna. Vlasnik trafostanice u Starčevićevoj ulici postao je Zoran Grgić iz Lipovca koji je za nju ponudio 25 tisuća kuna. Tako su ove nekretnine zajedno prodane za samo 11 i pol milijuna kuna.

>> Slavonski Brod: Duspara najavio štrajk glađu zbog ovrhe

Pravni zastupnici Slavonskog Broda prije toga su podnijeli zahtjev za izuzećem ovršnog suca, predsjednika Općinskog i Županijskog suda u Slavonskom Brodu jer sumnjaju u njihovu objektivnost, no sudac Igor Buruš to nije uvažio.

Duspara se danas žali predstavnicima Europske Komisije

Nakon toga je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara izjavio da će se danas sastati s predstavnicima Europske komisije, ali zahtijeva i reakciju ministra pravosuđa Ivana Šimonovića napominjući da je ovaj slučaj teži od nedavnog slučaja u Velikoj Gorici kada je Šimonović tražio izuzeće sutkinje Žužić na tamošnjem sudu.

Početna vrijednost čak 81.000 četvornih metara gradskog zemljišta procijenjena je na 19 milijuna kuna, iako vrijedi daleko više. Gradonačelnik Duspara proteklog tjedna najavio je štrajk glađu, a u tome će mu se pridružiti i neke udruge građana. 'Poslije vrhovnog suda idemo onda u Europu, tamo će se žaliti, jer očigledno da ovdje više ne možemo ništa, tamo valjda vrijedi pravo i tamo ćemo se žaliti', poručio je tada Mirko Duspara.

Nakon što je čuo da je zemljište na kojem živi od 1967. prodano, 51-godišnjem M. F. pozlilo je te je odvežen kolima Hitne pomoći. Gradonačelnik Duspara potvrdio je kako na zemljištu koje je danas prodano živi šest obitelji čija je sudbina sada u rukama novih vlasnika. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene