Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušeni mitovi o ponedjeljku

Vrhunac stresa u radnom tjednu: Utorak 11:45

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mitovi o ponedjeljku kao najstresnijem radnom danu, čini se, srušeni su. Znanstvenici su u najnovijem istraživanju o stresu došli do sasvim drukčijih podataka. Opravdavanje šefovima više nećemo pripisivati ponedjeljku, već utorku.

Utorak, 11:45 - vrhunac stresa u radnom tjednu. Pa dok se neki ubijaju od posla, drugi su pak pod stresom kad posla nema. 'Meni je stres kad nema posla. Vruće je i cvijeće propada', rekao je cvjećar Ivan Samarđić. Dok jedni teška srca priznaju da su pod stresom, drugi kažu, stresan im je svaki dan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stres treba prevenirati Mrsić o stresu na poslu: 'Zdrav i zadovoljan radnik, najbolji je radnik' Slika nije dostupna Pritisak zbog veće produktivnosti Njemački radnici na rubu snaga: 'Burnout', kolaps, prijevremena mirovina...

'Utorak mi je jedan od stresnijih dana, ali svi su mi dani stresni. Petak mi je možda i najstresniji dan, najveća je gužva u prometu', rekao je taksist Neven Marković. Ponedjeljkom se lagano zagrijavamo od neradnog vikenda, utorkom se posao već pošteno zahukta, pa ne čudi stoga što najčešće utorkom na poslu mnogi ostaju duže nego inače.

Britansko istraživanje o razini stresa na poslu pokazalo je zapanjujuće podatke. 23 posto radnika pod stresom je svaki radni dan. Kod 12 posto stres uzrokuje nadređeni, a 9 posto pod stresom je zbog svojih kolega. Stres je vrlo opasan i može dovesti do raznih oboljenja, a na udaru je najviše probavni sustav. Protiv stresa, kad god on bio najveći, treba se boriti rekreacijom i pozitivnom energijom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene