Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd

TRAGIKOMEDIJA Vrgorac će i treći put na gradske izbore od početka godine, kandidati i dalje isti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranke koje izlaze na prijevremene izbore za gradonačelnika i gradsko vijeće u Vrgorcu, 5. lipnja, objavile su svoje kandidate i počele s prikupljanjem potpisa podrške kandidatima.

Svaki kandidat za gradonačelnika mora predati Gradskom izbornom povjerenstvu 250 potpisa potpore.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Predsjedništvo SDP-a Grbin: "Odluku će morati donijeti oni u DP-u. A Plenkoviću treba psihijatar, frajer si je osigurao zlatni padobran" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Prijevremene lokalne izbore u Vrgorcu raspisala je Vlada RH prije desetak dana nakon što HDZ-ov gradonačelnik Rudolf Grljušić nije u Gradskom vijeću uspio skupiti dovoljno vijećnika da se izglasa proračun. Vlada je rješenjem od 22. travnja, raspustila vrgoračko Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika i njegovog zamjenika.

Na ponovljene izbore u Vrgorcu, treće od početka godine, izlaze tri politička bloka - koalicija okupljena oko HDZ-a, Nezavisna lista mladih (NLM) te koalicija SDP-HNS, koji su ponudili iste kandidate za gradonačelnika koji su bili kandidati i na prošlim i na pretprošlim izborima.

HDZ je ponovno kandidirao Rudofla Grljušića, koji je na prošlim izborima pobijedio kandidata NLM-a, Rade Bobanac SDP-ov je kandidat za gradonačelnika po peti put za redom, a Ante Pranić ponovno je kandidat Nezavisne liste mladih.

Jedina promjena pred gradske izbore koji će se održati 5. lipnja, koaliranje je HNS-a s SDP-om u koalicija koja se zove "Zajedno za Vrgorac". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene