Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VJETROVITO I LEDENO

Oglašen crveni Meteoalarm, stiže nam pravo zimsko vrijeme: Pripremite se za vrlo hladne dane, moguća i ledena kiša

DHMZ izdao crveno upozorenje (Foto: Screenshot/DHMZ)
DHMZ izdao crveno upozorenje (Foto: Screenshot/DHMZ) Screenshot/DHMZ
Aktualno Galerija +0 DHMZ izdao crveno upozorenje (Foto: Screenshot/DHMZ) Galerija 1/1 >>
Do kraja ovog tjedna čekaju nas promjenjivi i vrlo vjetroviti, hladniji dani, u kojima će pasti malo kiše, malo snijega, a u unutrašnjosti ujutro moguće i malo kiše koja se smrzava pri tlu.

Na vrijeme će u srijedu utjecati polje anticiklone, a zbog velike razlike u tlaku i ciklone južnije, bit će jako vjetrovito.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Ujutro će u unutrašnjosti, osobito istočnom i gorskom dijelu, biti većinom oblačno uz slabe oborine na granici kiše i snijega, a moguća je i opasna kiša koja se smrzava pri tlu. Uz to, zapuhat će jak sjeverozapadnjak i sjeverac, moguće i s olujnim udarima, a na Jadranu jaka bura koja će sve više jačati.

Sredinom dana očekuje se razvedravanje pa će biti i sunčanih razdoblja, a istočnije će prema večeri biti novog, slabog snijega. Dan će obilježiti jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ovdje na sjeveru s olujnim udarima.

DHMZ izdao crveno upozorenje (Foto: Screenshot/DHMZ) DHMZ izdao crveno upozorenje (Foto: Screenshot/DHMZ) Foto: Screenshot/DHMZ

Sredinom dana bit će sunčanih razdoblja i na istoku zemlje, ali prema večeri stiže i novo naoblačenje sa slabim snijegom. I tamo će biti vjetrovito uz jak sjeverozapadnjak s povremeno olujnim udarima.

Zapadni dio poslijepodne će biti pretežno sunčan, a krajem dana u gorju, osobito u Lici, očekuje se naoblačenje uz slab snijeg. Dan će obilježiti jaka bura s olujnim udarima koja će do večeri podno Velebita imati i orkanske udare.

Južni dio Jadrana kasnije poslijepodne očekuje naoblačenje s mogućom slabom kišom i to uz jaku buru s olujnim udarima. Sjeverna Dalmacija imat će više sunca.

Sljedećih dana čeka nas vjetrovito i hladnije vrijeme uz povremeno više oblaka iz kojih će padati i slab snijeg. U subotu će biti oblačno, a umjesto snijega će padati susnježica.

Velike probleme sljedećih dana Jadranu će donijeti olujna bura s orkanskim udarima koja će puhati od srijede pa sve do subote. Uz buru će stići zahladnjenje, a povremeno će i na obali biti slabog snijega. Zbog bure je izdano i crveno upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda za Kvarner i Dalmaciju.

Sljedećih dana vrijeme pravo zimsko. Bit će tu i olujne bure, slabog snijega i temepratura u minus, pa čak i na Jadranu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene