Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kaputi, šalovi i kape ili možda kratki rukavi? Već je prilično jasno kakvo nas vrijeme čeka do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi val kiše i oblačnog vremena zahvatit će Hrvatsku tijekom noći. U većini unutrašnjosti padat će kiša, no neće biti ni obilna ni jaka, a prestat će već tijekom jutra.

Nakon kiše doći će do kidanja naoblake i to najprije sa zapada pa će zapravo veći dio dana biti promjenjivo oblačno i uz dosta sunčanih razdoblja. I u drugoj polovici tjedna, a tako i u novogodišnjoj noći za većinu krajeva očekuje se suho i osjetno toplije vrijeme.

Nakon premještanja ciklone u srijedu će jačati utjecaj ovog polja visokog tlaka pa će biti suho i stabilno.

Noć i jutro za većinu kopnenih područja bit će oblačni i kišoviti, a već ujutro kiša će se povlačiti sve više prema istoku. Sa zapada će se naoblaka kidati tako da će na sjevernom Jadranu i u središnjem dijelu biti i sunčanih razdoblja već sredinom dana. Jutarnja temperatura bit će od nula do pet Celzijevih stupnjeva, a na Jadranu sedam do 11 uz umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar

Kidanje naoblake najprije na zapadu donijet će sunčanije vrijeme, ali rano navečer i stvaranje magle. Najviša temperatura bit će između šest i devet Celzijevih stupnjeva.

Na istoku će još sredinom dana biti kišovito, ali onda će i tu prestati kiša i smanjit će se naoblaka pa će biti i sunčanih razdoblja. Vjetar će biti slab, a najviša temperatura bit će između pet i sedam stupnjeva.

Razvedravanja će biti i u gorskim krajevima gdje će onda tijekom dana najprije biti magle i niskih oblaka, a zatim i sunčanih razdoblja. Na Jadranu će biti sunčano uz umjeren sjeverozapadnjak i zapadni vjetar, a temepratura će se popeti i do 14 celzijevih stupnjeva, u gorju najviše do devet.

Na južnom dijelu također će uslijediti razvedravanje u drugom dijelu dana, no još će lokalno biti slabih pljuskova i slabe kiše - uglavnom na krajnjem jugu. Puhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a najviša temperatura bit će između 12 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA PROTIV DEFORESTACIJE Ćorić sadio drveće po Maksimiru i komentirao poplave u Dicmu: ''Povećat ćemo sadnju stabala s devet na 10 milijuna godišnje''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KRIVCI ZA KIMATSKE PROMJENE Aktivisti Oxfama: "Luksuzni stil života i neprestana pljačka planeta najbogatijih ljudi svijeta stavljaju nas u sve veću opasnost"

Sljedećih nekoliko dana bit će i sunca i oblaka, prema kraju tjedna čak i više sunca nego oblaka. Postupno će porasti i dnevna temperatura, jedino će jutra još biti razmjerno hladna i maglovita

Na Jadranu također može biti magle i niskih oblaka - prvenstveno na zapadnoj obali Istre, ali u većini područja ipak će biti sunčano i uz umjeren sjeverozapadni vjetar.

Tijeko noći s utorka na srijedu i u srijedu ujutro bit će kišovito i oblačno, osobito u unutrašnjosti, zatim slijedi razvedravanje pa će sunčanih razdoblja biti u većini zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene