Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže nam naglo zahladnjenje: Upaljen žuti alarm, budite na oprezu

Vremenska prognoza: Upaljen žuti alarm za dijelove zemlje, budite na oprezu
Vremenska prognoza: Upaljen žuti alarm za dijelove zemlje, budite na oprezu
Već noćas će početi snijeg u gorskoj Hrvatskoj, a u petak prijepodne bit će ga i u nizinama, ali i unutrašnjosti Dalmacije i ponegdje na obali zbog jake i olujne bure. Čeka nas nekoliko dana pravo zimsko vrijeme.

Već ste sigurno tijekom dana čuli o nagloj i velikoj promjeni vremena koja nam se sprema u ranim jutarnjim satima petka i s kojom će - barem na nekih desetak dana završiti ovo iznadprosječno toplo - gotovo proljetno vrijeme.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Meteoalarm je za pojedine dijelove zemlje upalio žuto upozorenje: ''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.''

Vremenska prognoza: Upaljen žuti alarm za dijelove zemlje, budite na oprezu Vremenska prognoza: Upaljen žuti alarm za dijelove zemlje, budite na oprezu

Čekaju nas kiša, zatim snijeg, bura i desetak stupnjeva niža temperatura. Na vrijeme će u petak utjecati ciklona sa središtem u Jadranu zbog koje će biti grmljavine, kiše i snijega, a iza čijeg prolaska će biti hladno.

Već ujutro vrijeme oblačno uz kišu u većini zemlje, a kako iza prolaska hladne fronte bude dolazio sve hladniji zrak, kiša će u unutrašnjosti prijeći najprije u susnježicu, a zatim u snijeg. Na Jadranu će biti i grmljavinskih pljuskova, ponegdje obilnih, a posvuda će zapuhati sjeverac i jaka bura, osim u Dalmaciji gdje će još puhati jako jugo.

Ova promjena vremena bit će stvarno brzopotezna - već sredinom dana snijeg će prestati i počet će se razvedravati - najprije na sjeverozapadu. Snijeg će i u nizinama stvoriti tanji snježni pokrivač, a velika promjena bit će i temperatura.

Na istoku zemlje oblačno i kišovito - a u zapadnoj Slavoniji bit će povremeno i snijega ili susnježice. Hladnije, osobito navečer. 

U Istri oblačno i kišovito. Isto na Jadranu gdje će povremeno biti i snijega na obali - najviše zbog jake bure s olujnim udarima. Kasno poslijepodne razvedravanje i prestanak kiše. U gorju snježno - stvarat će se deblji snježni pokrivač uz sjeverni vjetar.

I na jugu u petak promjenjivo uz grmljavinske pljuskove i veći dio dana još jako jugo. Na sjevernom dijelu poslijepodne će okrenuti na jaku buru.

Sljedećih dana oblačno i hladno, a povremenog slabog snijega za vikend će biti u gorju i u Slavoniji, a u ponedjeljak i u ostalim krajevima.

Na Jadranu promjenjivo i vjetrovito, kiše i grmljavine bit će još u subotu na južnom dijelu. U ponedjeljak novo naoblačenje s kišom i jakom burom. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene