Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I dalje vjetrovito i prohladno: Strpite se još malo, evo kad nas očekuje smirivanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagla i burna promjena vremena zahvatila je cijelu zemlju i donijela osjetno hladnije vrijeme, kišu i jak vjetar. Bura je tijekom ponedjeljka imala olujne pa i orkanske udare te je uzrokovala brojne probleme i štetu duž obale. Vjetrovito i prohladno bit će i danas, a do smirivanje će doći tek u četvrtak.

Temperatura se u utorak ujutro u većini unutrašnjosti spustila pet do šest stupnjeva. U 7 sati ujutro najhladnije je bilo na Zavižanu gdje je izmjereno -1,9 stupnjeva Celzijevih, a minus je zabilježen i u Bednji (-0,6 stupnjeva Celzijevih).

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Puno toplije nije bilo ni u Gospiću gdje je temperatura jedva prešla nulu (0,6 stupnjeva Celzijevih). Na niskim temperaturama smrzavali su se i drugi dijelovi zemlje, a najviša temperatura u 7 sati izmjerena je na Palagruži gdje je bilo 17 stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu će osjećaju hladnoće najviše doprinositi jaka i olujna bura, podno Velebita ujutro će biti i orkanskih udara. Iako vjetrovito i prohladno, vrijeme će tijekom jutra biti sunčano ili vedro.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i malo toplije. Najviša temperatura bit će slična kao i u ponedjeljak: oko 15 stupnjeva.

Slično vrijeme poslijepodne će biti i u Slavoniji. Ondje će biti pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito, a temperature će iznositi između 14 i 16 stupnjeva.

Sunčano, ali vjetrovito i svježe, bit će i u Istri. Bura će i u utorak imati olujne, podno Velebita i orkanske udare, a smirivat će se tek u srijedu i četvrtak. U gorskom dijelu temperature neće prijeći 13, a na Jadranu će biti oko 18 stupnjeva.

I u Dalmaciji je završilo ljetno, vruće i sunčano vrijeme. Danas će biti sunčano, ali uz jaku i olujnu buru te temepraturu od 19 do najviše 22 stupnja.

Crveno upozorenje Meteoalarma

Za područje Velebitskog kanala Meteoalarm je izdao crveno upozorenje zbog vrlo jake, mjestimice i olujne bure. Očekuju se udari vjetra između 65-150 km/h.

Narančasto upozorenje zbog jake i olujne bure izdano je za gotovo cijelu obalu. Očekuju se udari vjetra između 65 i 110 kilometara na sat.

Do kraja tjedna sunčano i suho, ali prohladno

Do kraja tjedna će na kopnu biti sunčano i suho, ali prohladno vrijeme i to osobito ujutro. U srijedu u gorskoj Hrvatskoj biti i slabog mraza. Prema kraju tjedna danju će biti malo toplije, oko 21-22 stupnja.

Na Jadranu će također biti sunčano sve do kraja tjedna, a olujna bura smirit će se u srijedu poslijepodne ili, u nekim krajevima, u četvrtak. Temperatura će biti u blagom porastu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene