Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zima se polako približava kraju: Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iza nas su kišni dani, a u planinama je i zabijelilo. U nastavku tjedna ipak očekujemo nešto stabilnije vrijeme, detaljnu prognozu donosi Nikola Vikić-Topić.

Tlak zraka cijeli nam dan raste, vrijeme se polako stabilizira. Jučer je palo dosta kiše, od 20 do 30 mm na jugu Dalmacije, a na planinama i snijeg, na Zavižanu je jutros izmjereno 16 centimetara.

Danas je već bilo znatno manje oborina, a sutra očekujemo još manje i samo vrlo lokalno jer će nam nakratko ojačati ova anticiklona prije nego što ova topla fronta stigne do nas za vikend.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

Sutra ujutro će u kopnenim krajevima Hrvatske biti još dosta oblačno, iako većinom suho, samo rijetko može pasti malo slabe kiše, ponajprije u Zagorju, Međimurju i Baranji.

Na obali će od jutra biti više sunca, ali na jugu Dalmacije i na otocima može biti još ponekog kratkog i prolaznog pljuska. U Dalmaciji će već prijepodne vjetar Okretati na slabo jugo, dok će na sjeveru još puhati bura, ali bit će znatno slabija nego danas.

Pročitajte i ovo Spašena posada - 1 Jemenski pobunjenici Novi napad hutista odnio i prve ljudske živote: SAD najavio žestoku odmazdu

Jutro će nam biti hladno, dosta hladnije nego posljednjih nekoliko dana. Na kopnu ćemo opet imati temperaturu oko nule, a na obali će rano ujutro biti od 6 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Sve manje naoblake

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti umjereno oblačno, uz više sunčanih razdoblja i tendenciju razvedravanja. No lokalno može pasti i malo kiše ili kratak pljusak, iako će to biti rijetka pojava. Vjetar će biti slab, jugoistočni, a temperatura između 9 i 11 što je slično kao danas, ali činit će se manje hladno jer će vjetar biti slabiji.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne također sve manje oblaka i više sunčanih razdoblja. Samo vrlo rijetko uz još poneki pljusak ili malo kiše. Puhat će slab jugoistočni vjetar, uz 10 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nadzorna kamera Anketa Dnevnika Nove TV Podržavate li postavljanje kamera po gradovima? Pogledajte kako ste glasali

U Istri i Primorju poslijepodne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom dana će se i ovdje razvedravati pa će biti sve više sunca, i tek rijetko može pasti malo kiše. Bura će potpuno Oslabjeti do podneva i onda će popodne zapuhati slabo do umjereno jugo. Temperatura uglavnom od 11 do 14.  Novi oblaci zatim dolaze navečer, s moooora, i oni donose još kiše u noći na subotu.

Oblaci će se kidati i u Lici i Gorskom kotaru, no sporije nego drugdje tako da će ovdje ostati pretežno oblačno, a može pasti i malo kiše, no samo rijetko i lokalno. Temperatura će uglavnom biti od 5, 6 u višim predjelima do 8,9 u onim nižim.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova

U Dalmaciji većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, no samo mjestimice je moguće malo kiše, i to uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će jačati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura bit će od 12 do 14.

Za vikend nas očekuje promjenivo vrijeme

U subotu će na kopnu postupno biti sve oblačnije. Ujutro još uz sunčana razdoblja, a onda poslijepodne i navečer može pasti i malo kiše, osobito u Gorskom kotaru i Lici. Drugdje će kiša biti češća u oblačniju nedjelju kad će i južina ojačati. Zatim, u noći s nedjelje na ponedjeljak izgledni su jači pljuskovi. Ponovno će zatopliti, tempratura će rasti od 12 u subotu do 16 u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e

Na obali novo jačanje juga. Već će u subotu puhati umjereno do jako, a zatim u nedjelju jako do olujno. Većinom će biti oblačno za vikend, često uz kišu koja će lokalno biti i obilna. U ponedjeljak će vjetar prolazno okrenuti na lebić.  Temperatura će blago rasti, danju će uglavnom biti između 14 i 16.

U svakom slučaju, vikend će nam opet proći u znaku južine, kiše i iznadprosječne temperature. Više suhih razdoblja imat ćemo u unutrašnjosti, a više kiše na obali. I jugo će tijekom vikenda jačati, tako da će u nedjelju puhati jako do olujno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene