Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično vrijeme

Visoke temperature neće baš dugo: Evo kad stiže promjena i kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Bijeli Božić nismo imali, temperature su posvuda znatno iznad prosjeka. A kakvo nas vrijeme očekuje u danima do Nove godine otkriva meteorolog Dnevnika NOVE TV Ivan Čačić.

Temperatura je posvuda znatno iznad prosjeka. Tako je u ponedjeljak u 14 sati u većini krajeva bilo između 14 i 19, u Đakovu i proljetnih 20 stupnjeva. Riječ je o izraženom dotoku razmjerno toplog i povremeno malo vlažnijeg sredozemnog zraka, dok se zamjetno hladniji povukao daleko na sjever kontinenta.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Božićna poruka Pljušte reakcije na prozivku predsjednika: "To samo pokazuje koliki je njihov strah"

U utorak ujutro, kao i u većem dijelu dana, na Jadranu i u priobalju promjenljivo oblačno ponegdje uz mogućnost za malo kiše. U središnjim i istočnim krajevima sunčanije. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i olujnim udarima. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 8, na moru od 8 do 12 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano i razmjerno toplo povremeno uz umjeren, u gorju i jak do olujan jugozapadnjak. Najviša temperatura - od 14 do 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu i Vladimir Putin Pojačani napadi Rusi osvojili grad duhova? "Naše snage su u gradu"

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Proizvod se povlači, a trgovac vam za njega ne želi vratiti novac bez računa? Evo što možete učiniti

U istočnim predjelima pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren, a najviša temperatura ponegdje do 16 stupnjeva..

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno uz mogućnost za malo kiše. Puhat će umjeren do jak, u višem gorju ponegdje i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu vjetar umjeren do jak, južni i jugozapadni. Najviša temperatura od 12 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji također promjenljivo ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo. Temperatura od 14 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Božićna šetnja Krvoločan napad na našem otoku: Pas izgrizao drugog psa i vlasnicu, policajac ga ubio

Pročitajte i ovo Lutke u selu Nagoro u Japanu Dolina lutaka Djeca u školi, čovjek peca, radnici na cesti... Sve se čini normalno, ali priča koju skriva najjezivije mjesto na svijetu je pretužna

Iznadprosječno toplo posvuda će se nastaviti i slijedećih dana. U unutrašnjosti djelomice sunčano, s najviše sunčana vremena u srijedu. Od četvrtka malo oblačnije, ponajprije u Gorskom Kotaru gdje će povremeno biti malo kiše, osobito u petak. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi očevid Strava u Vinkovcima: U Bosutu pronađeno tijelo, policija objavila rezultat očevida

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Potkraj četvrtka i u petak na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice će uz više oblaka biti malo kiše. Puhat će većinom umjereno jugo i jugozapadnjak.

Po svemu sudeći, na Staru godinu posvuda valja očekivati jače naoblačenje s kišom, zatim i osjetnim zahladnjenjem. U zapadnim i središnjim predjelima kiša nakratko može prijeći u susnježicu i snijeg. Na Novu godinu smirivanje vremena, no hladnije.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene