Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano i vruće u prvom dijelu tjedna, no stiže nam velika promjena

Ovaj tjedan očekuje nas zamjetna promjena vremena. U prvom dijelu bit će vrlo toplo, ponegdje i vruće, a u drugom dijelu osjetno hladnije uz obilne oborine. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Ujutro posvuda sunčano, u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu ponegdje umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, u gorju ponegdje malo niža, a na moru od 17 do 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, osobito u drugom dijelu dana. Vrlo toplo uz najvišu temperaturu od 25 do 27 stupnjeva.

Vrlo slično, pretežno sunčano i vrlo toplo, i u istočnim predjelima i Slavoniji.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. U gorju ponegdje umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura od 23 u gorskom području do 28 stupnjeva na Jadranu.

Pretežno sunčano i vrlo toplo u Dalmaciji uz temperaturu od 26 do 29 stupnjeva.

Ovu toplinu svakako je dobro iskoristiti za osvježenje u moru, koje je uz 23 do 26 stupnjeva još vrlo povoljno za kupanje.

U srijedu i četvrtak u unutrašnjosti umjereno oblačno uz umjeren do jak jugozapadnjak te vrlo toplo ili vruće i sparno. Uglavnom u drugom dijelu četvrtka ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina kojih će osobito biti u petak kad će i temperatura osjetno pasti.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano uz jugo. Od četvrtka jačanje juga povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom koji, osobito u petak, ponegdje mogu biti vrlo izraženi uz veliku količinu oborine. U petak pad temperature, osobito na sjevernom dijelu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene