Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Žuti meteoalarm upaljen za dijelove Hrvatske, meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Prema sredini tjedna očekuje nas nešto toplije vrijeme, osobito danju, no i jutarnja temperatura, iako niska, neće biti više toliko hladna. Inače, vedro i tiho vrijeme zimi je glavni krivac za hladne zore na kopnu, kad nema oblačne deke ni vjetra koji bi izmiješao mrzli zrak. Kakvo nas vrijeme čeka donosi meteorolog Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Upozorenje na hladnoću, žuti meteoalarm, stoji jedino za riječku regiju. Zbog prolazno jake tramontane meteoalarm je u žutom za obalno područje Dalmacije, i taj dio Jadrana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je sunčano i vedro vrijeme, no mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Meteorolog otkriva kada Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend

Od jutra u većini krajeva sunčano, nešto naoblake uglavnom prema istoku zemlje gdje ima šansi i za slabe oborine. Na sjeveru i istoku umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu u okretanju na jaku buru i tramontanu, poglavito u Dalmaciji. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti većinom od -5 do nula, u gorju i niža, na Jadranu uglavnom od nula do 5 stupnjeva.

Drugi dio dana malo promjenjivije vrijeme, nešto više oblaka, osobito prema istoku. U središnjoj Hrvatskoj ne bi trebalo biti oborina. Sjeverozapadnjak tek prolazno, na sjeveru umjeren, a potom će krajem dana većinom puhati slab jugozapadnjak. Bit će i malo toplije uz temperaturu od 7 do 10 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku koje će biti više poslijepodne. Pri tom može pasti i malo kiše ili susnježice. Puhat će umjeren, sredinom dana prolazno i jak sjeverozapadnjak. Temperatura, oko 6, 7 stupnjeva.

Sunčano vrijeme i u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu. Puhat će tek umjerena bura i sjeverozapadnjak. Nakon prilično hladnog početka dana, kasnije će biti ugodnije. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 3 do 8, a na moru oko 11, 12 stupnjeva.

I u Dalmaciji sunčano, ali vjetrovitije nego na sjevernom Jadranu. Puhat će umjerena i jaka bura i tramontana, a slabjet će prema večeri. Ipak za veći dio dana stoji i upozorenje. Temperatura, većinom od 10 do 14 stupnjeva.

U nastavku tjedna očekuje nas djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku te uglavnom suho. Šanse za slabe oborine na kopnu, uglavnom su male, no ima ih, većinom u četvrtak kad bi u Slavoniji moglo biti slabe kiše, ponegdje na kopnu i susnježice, a u gorju malo snijega. Prvo će puhati slab do umjeren jugozapadnjak uz koji će u srijedu još malo zatopljeti, a potom će uz sjeverozapadni vjetar prema vikendu ponovno biti hladnije.

I na Jadranu idućih dana djelomice, u početku moguće i pretežno sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku. Malo kiše izgledno je u četvrtak, ponajprije u Dalmaciji. U srijedu će samo prolazno duž obale zapuhati jugo, potom vjetar okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u petak na moru tramontana i bura. I ovdje prema vikendu malo hladnije.

Za vikend ćemo biti pod prevladavajućim utjecajem snažne anticiklone, po čijem rubu će se sjevernije i istočnije od nas premještati fronte. Zbog njihove blizine, moguće su rijetke i slabe oborine. No bit će i sunčanih razdoblja, a čini se da će nakon hladnijeg vremena u petak, u subotu i nedjelju ponovno i zatopljeti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene