Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Loše vijesti za one koji su vikend planirali provesti u prirodi: Približava nam se kratkotrajna promjena vremena

U petak nas očekuje stabilno, suho i sunčano vrijeme. Temperatura bi mogla dosegnuti i 20 stupnjeva. Na žalost mnogih, vikend neće biti takav, bit će tmurniji s povremenom kišom i malo hladniji, a nakon vikenda opet će biti suho i sunčano.

U petak će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka zraka koje se prostire preko velikog dijela Europe, pa nas očekuje stabilan dan. To znači da uz niske temperature ujutro može biti kratkotrajne magle u unutrašnjosti, većinom u područjima uz rijeke.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Drugdje će prevladavati sunčano uz većinom malu naoblaku, osobito na moru, dok na kopnu mjestimice može biti malo više oblaka.

Puhat će slab vjetar, na moru do umjeren, uz obalu bura, a na jugu prema otvorenom moru već ujutro južni smjerovi. Jutro će na kopnu biti svježe, mjestimice hladno, temperatura od -2 do 3, a na moru od 3 do 8.

Danju pretežno sunčano

U središnjim predjelima danju će biti pretežno sunčano s ugodnim temperaturama i većinom slabim vjetrom južnih smjerova.
U Slavoniji sunčano iako povremeno može biti umjerene naoblake. Vjetar slab, južnih smjerova, a najviša temperatura bit će od 15 do 19 stupnjeva.

U gorju će biti djelomice do pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će i ovdje biti ugodna, od 14 do 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu bit će pretežno sunčano. Bura će okrenuti na južne smjerove, a prema večeri zapuhat će jugo. Temperatura će se kretati između 15 i 18.

U Dalmaciji će biti sunčano, povremeno uz malu naoblaku. Puhat će većinom slab južni i jugozapadni vjetar, a navečer jugo. Temperatura će biti od 15 do 19 stupnjeva.

Za vikend pogoršanje

Za vikend nas očekuje kratkotrajna promjena. U subotu će biti toplo, ali stiže naoblačenje s kišom, najprije u gorju, krajem dana i drugdje.

U nedjelju će zbog oblaka jutro biti malo toplije, tijekom prijepodneva kiša će prestati, a tek prema kraju dana dolazi razvedravanje, pa će onda i dnevna temperatura biti niža. U ponedjeljak će opet biti sunčano i toplije.

Na moru će u subotu jugo jačati, bit će više oblaka, ali većina kiše očekuje se na sjeveru. U nedjelju će oborine prestati, slijedi postupno razvedravanje, slabljenje juga, pa će novi tjedan ponovno biti sunčan.

Dakle, sunčano i ugodno vrijeme nastavlja se u petak, ali nemojte zaboraviti da su jutra i dalje svježa, ponegdje i s negativnim temperaturama. Za vikend nam stiže pogoršanje, ali bit će kratkog vijeka, ubrzo će se vratiti sunce.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene