Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam novi toplinski val: Temperature i do 35 Celzijevih stupnjeva

Nakon mjestimičnih pljuskova u petak, pred nama je novi toplinski val. Kakvo nas vrijeme čeka ovoga vikenda, u vremenskoj prognozi otkrio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Pred nama novi toplinski val, drugi ovoga ljeta ako se gleda klimatološko ljeto koje je počelo s prvim danom lipnja. Ovaj će val biti jači od prvoga, a možda i dulji. No, prije njega, čeka nas jedna bura koja je već u jačanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U subotu prijepodne bit će sunčano, ali i vjetrovito. Osobito na moru gdje će puhati umjerena do jaka, pod Velebitom i olujna bura. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverac. Najniža temperatura bit će oko 15, a na obali oko 22 stupnja.

Središnja Hrvatska

I drugi dio subote u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčan. U početku uz visoke i tanke oblake, a kasno poslijepodne razvedravanje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, pa unatoč temperaturi od 27, 28 stupnjeva neće biti vruće.

Slavonija

I u Slavoniji sunčano uz umjerenu naoblaku, ali samo one tanke, visoke oblake. Onda predvečer razvedravanje. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a temperatura će biti oko 27.

Istra i Kvarner

U Istri i na Kvarneru sunčano uz malo oblaka. Bura će sredinom dana oslabjeti, a navečer opet malo ojačati na jaku, pod Velebitom i olujnu.

Pravo slabljenje slijedi tek u noći na nedjelju. No, unatoč buri, bit će vruće, oko 30 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici sunčano i toplo, temperatura oko 25, uz umjeren sjeveroistočnjak.

Dalmacija

Obilje sunca i u Dalmaciji, uz malo oblaka, ali i buru. Puhat će umjereno do jako. Slabjet će tek kasno navečer i u noći. Svejedno će biti vruće, s najvišom temperaturom od 29 do 32.

Temperatura mora i UV indeks

Temperatura mora je ponovno malo porasla. U petak je bila između 22 i 24 stupnja, no s obzirom na buru koja je u jačanju, od sutra će more opet biti malo hladnije.

Zbog više oblaka, UV indeks je danas bio malo niži, a sutra će u cijeloj zemlji ponovno biti vrlo visok. Najbolja zaštita su šešir, sunčane naočale, odjeća dugih rukava te krema za sunčanje.

Tri dana na kopnu

Idući dani na kopnu sunčani. No, u noći s ponedjeljka na utorak moguće je novo nevrijeme na sjeveru. Ide nam i jače zatopljenje, s temperaturom iznad 30. Noći ipak ugodne, oko 15 stupnjeva.

Tri dana na moru

I na moru vedro i prilično vruće. Bura će oslabjeti. U noći i ujutro puhat će burin uz temperaturu oko 21, a danju maestral i visokih 31, 32 stupnja.

Dakle, pred nama je novi toplinski val, počinje prekosutra. U drugoj polovini idućeg tjedna imat ćemo temperaturu oko 35 Celzijevih stupnjeva!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene