Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Početak kolovoza nosi velike vrućine, ali hoće li one potrajati? Meteorolog Darijo Brzoja otkriva što nas očekuje

Posljednji dani srpnja i prvi dani kolovoza pripadaju vrhuncu ljeta: većinom suho, sunčano i iznimno toplo. A kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana, otkriva nam meteorolog Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Prema današnjim izračunima, vruće ostaje do daljnjega, a osvježenju se možemo nadati jedino uz sporadične pljuskove i nestabilnosti koje će biti uglavnom lokalnog karaktera. I to se odnosi zapravo više na sjeverni i sjeverozapadni dio zemlje.

Veći dio obale i otoka, nažalost, do daljnjega ostaje bez kiše. Dvosjekli je to mač kad je riječ o turističkoj sezoni. Svi vole sunce i more, ali bez pitke vode, nema ni turizma, a u konačnici ni hrane.

Uz prolazak doline, u utorak će se jedna gotovo iščezla fronta premještat sjevernije, ali u našoj blizini, pa bi moglo biti ponekog pljuska i na našem području. Iza tog, ponovno stabilno, suho i prema kraju tjedna sve više vruće.

Jutro

Jutro će uglavnom biti pretežno sunčano, na sjeverozapadu i u gorskom području uz promjenjivu naoblaku pri čemu je tu moguć i poneki pljusak ili kratkotrajna kiša.

Najsunčanije će biti na jugu. Na moru, s osobito južnije u početku će puhati bura. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 15 do 19, a na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

Mogućnost za sporadične pljuskove u središnjoj Hrvatskoj stoji i poslijepodne. No bit će i barem djelomice sunčano te toplo uz temperaturu od 28 do 30 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Posljedice sunčanja Jao... Sezona sunčanja je počela, pamet u glavu kako ne biste izgledali poput njih

Slavonija

Ponekog pljuska poslijepodne može biti i na našem istoku. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 30, 31 stupanj.

Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj nestabilnosti se kroz malo kiše ili pljusak mogu pokazati od jutra, a i na sjevernom Jadranu ne isključujemo mogućnost sporadičnih pljuskova, ponajprije u Istri i na širem riječkom području.

Drugi dio dana pak ovdje izgleda sunčanije. Nakon bure, poslijepodne će puhati većinom sjeverozapadnjak. Temperatura, u gorju od 25 do 29, a na moru oko 31 stupanj.

Dalmacija

U većem dijelu Dalmacije prevladavat će sunčano te će se nastaviti vruće. Jedino u zaleđu poslijepodne može biti ponekog pljuska. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti između 31 i 34 stupnja.

Temperatura mora i UV-indeks

Temperatura mora u Dalmaciji je od 23 do 25, a na sjevernom Jadranu uglavnom između 25 i 27 stupnjeva. UV-indeks će u najvećem dijelu naše zemlje sutra biti visok.

Sjevernije uz više oblaka lokalno umjeren, a isto tako na Jadranu, poglavito na jugu, ponegdje i vrlo visok. S obzirom na to da je ovdje riječ o prosječnom UV indeksu za cijeli dan, i dalje je bitno za najjačeg sunca više vremena ipak provoditi u hladu.

Tri dana kopno

Od sredine tjedna vrijeme će ponovno posvuda biti sunčano, a prema vikendu i sve više vruće. U kopnenom dijelu zemlje tek umjeren dnevni razvoj oblaka, no bez kiše. Temperatura ide preko 30, krajem tjedna i do 35 stupnjeva.

Tri dana more

I na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano te će se nastaviti vruće. Ujutro burin, danju maestral. Temperatura kao i do sad ili malo viša, bliže 35 nego 30 stupnjeva, poglavito prema kraju tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene