Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Jeste li već pospremili kišobrane? Mogli bi vam još zatrebati, a što nas čeka idući tjedan?

Dosta je vlage koja i dalje kruži nad nama u višim slojevima atmosfere, u sklopu manjih visinskih vrtloga, dok je prizemna situacija - blago snižena, ali izjednačen tlak zraka, bez većih prostornih promjena.

Jedna od većih razlika između vremena u nedjelju i vremena posljednjih dana je što u nedjelju kiše i pljuskova može biti već od jutra, a lokalno će ih biti i u subotu i u noći.

Nedjeljno jutro umjereno, na kopnu i pretežno oblačno. Više sunca imat ćemo na obali, a više oblaka u unutrašnjosti, pa je ovdje i znatno veća mogućnost za povremenu kišu i pljuskove. Oni će biti lokalni, ali relativno česti, a moguća je i grmljavina. Bit će vjetrovitije nego posljednjih dana, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na obali umjerena bura i zbog toga će se činiti svježije nego u subotu. Najniža temperatura oko 15 u unutrašnjosti te oko 20 na Jadranu.

Poslijepodne će se djelomično razvedravati u kopnenim krajevima, pa će u središnjoj Hrvatskoj biti više sunčanih razdoblja nego u nedjleju ujutro, ali sa sunčevom energijom raste mogućnost za pljuskove i grmljavinu koji će biti lokalni, no ponegdje jače Izraženi, osobito prema istoku. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, a maksimalna će temperatura biti oko 23, sve u svemu svježije nego u subotu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? Detalje zna meteorolog Ivan Čačić

U Slavoniji također malo više sunca, bit će djelomice sunčano, ali uz veliku vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji će lokalno biti izraženiji, a moguće je i nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Bit će malo vjetrovitije, puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar uz 22, 23 Celzijeva stupnja.

U Istri i na Kvarneru nedjeljno poslijepodne sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko je moguć poneki kratak pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Istre. Bura će jačati, osobito navečer, kad će puhati umjereno do jako. Temperatura će biti oko 27. U Gorskom kotaru i Lici oblačnije i nestabilnije. Ovdje će često biti kiše i pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak uz najvišu temperaturu oko 20 stupnjeva.

U Dalmaciji, na obali većinom sunčano, dok će u unutrašnjosti nedjeljno poslijepodne biti oblačnije, uz veliku vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu koji ponegdje mogu biti jače izraženi. Poneki pljusak može doći i do obale, osobito u južnijim predjelima, od Šibenika do Dubrovnika. Puhat će umjerena, bura i tramontana, uz temperaturu oko 27.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, ali i u kojim se dijelovima Hrvatske (opet) očekuje kiša

Novi tjedan u unutrašnjosti počinje sunčano. U ponedjeljak uz malu mogućnost za poneki pljusak u gorju. Tad će biti i malo vjetrovitije. U utorak i srijedu uglavnom suho. Jutra će biti malo svježija, a danju ugodno, oko 24 stupnja.

Na obali sunčano. U ponedjeljak i vjetrovito, uz umjerenu do jaku buru. U utorak će ona Oslabjeti i okrenuti na maestral, dok će srijedu zapuhati jugo, pa će biti malo oblačnije. Temperatura ujutro oko 19, danju 26 do 28.

U svakom slučaju, novi tjedan počinje stabilnije i sunčanije. Znatno je manja mogućnost za kišu i pljuskove kojih će uglavnom biti samo lokalno u gorju. Zatim u drugoj polovini tjedna ponovno češća kiša, pljuskovi i grmljavina. Uz to, sljedeći će tjedan posvuda biti pomalo vjetrovito i nešto malo manje toplo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene