Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? Detalje zna meteorolog Ivan Čačić

Djelomice sunčano, no ne u potpunosti stabilno, najbolje opisuje vrijeme koje nas čeka sljedećih nekoliko dana.

Subotnje jutro i prijepodne u većini krajeva djelomice sunčano, no ne i posve stabilno. Uglavnom u zapadnim i gorskim krajevima unutrašnjosti te na Sjevernom Jadranu ponegdje uz više oblaka može biti kratkotrajne kiše ili pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka u kontinentalnom području od 11 do 16, na obali i otocima od 17 do 20 Celzijevih stupnjeva. 

U središnjoj Hrvatskoj i u subotu od sredine dana mjestimice će uz jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine. Vjetar uglavnom slab, a najviša temperatura: 25 ili 26 stupnjeva.

Poslijepodne i u istočnim predjelima također nestabilno, mjestimice uz kratkotrajnu kišu ili pljuskove i grmljavinu. Temperatura većinom oko 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, ali i u kojim se dijelovima Hrvatske (opet) očekuje kiša

U gorskoj Hrvatskoj promjenjivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu, a ponegdje može biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku pa i dalje valja računati na lokalne nestabilnosti uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar u gorju slab, a na Jadranu poslijepodne ponegdje će prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 21 Gorskom Kotaru do 26 stupnjeva na moru.

U Dalmaciji djelomice sunčano, no ne i posve stabilno. Lokalno može biti pljuskova s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Poslijepodne će zapuhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, mjestimice i s jakim udarima. Temperatura od 25 do 28 stupnjeva.

U unutrašnjosti još u nedjelju mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina koji lokalno mogu biti i izraženiji. Na početku sljedećeg tjedna sunčanije i uglavnom suho. U nedjelju i ponedjeljak puhat će umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, mjestimice i s jakim udarima koji će zatim oslabjeti. Temperatura zraka u blagom padu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Što nas čeka za produženi vikend? Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

Na Jadranu u nedjelju će također mjestimice biti pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih. Zatim sunčanije i uglavnom suho. Zapuhat će bura i to nedjelju najprije na sjevernom dijelu gdje će podno Velebita povremeno biti i jaka, a zatim će u utorak posvuda slabjeti.

Čini se da u drugoj polovici tjedna možemo očekivati nove lokalne nestabilnosti i oborine, osobito sljedeći vikend.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene